Helyi közélet

2016.08.06. 19:48

Ezt írta a Kelet 70, 50, 40, 30 és 20 éve - Ismét demilitarizált övezetet támadtak

Előkaptuk az 1946-os, 1966-os, 1976-os és 1986-os és 1996-os augusztus 6-i Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Előkaptuk az 1946-os, 1966-os, 1976-os és 1986-os és 1996-os augusztus 6-i Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1946. augusztus 6., kedd

A nyíregyházi fodrászdíjak magasak

Indokolatlannak tartjuk a magas nyíregyházi fodrászdíjakat. Soha nem volt az, hogy egy pár csirke árát kelljen odaadni egy nyiratkozásért. A nyíregyházi fodrászok azzal érvelnek, hogy ezeket a díjakat Budapesten állapították meg. Nem hinnénk, hogy a budapesti megélhetési viszonyok itt is irányadóak lennének. Egy munkás, egy tisztviselő három–négy órai munkabérét kénytelen ­odaadni egy nyiratkozásért. Ha arányosan akarjuk megállapítani a munkabéreket, akkor nem helyeselhetjük azt, hogy egy fodrász tíz–tizenöt perc alatt keresse meg ugyanazt.

Ötven éve írtuk

1966. augusztus 6., szombat

Vietnami jelentés

Az amerikai légierő csütörtökön 86 bevetésen támadta a Vietnami Demokratikus Köztársaság területét. Pénteken B–52-esekkel ismét demilitarizált övezetet támadtak. A VDK légelhárítása csütörtökön és pénteken nyolc amerikai gépet lőtt le, köztük kettőt Haiphong térségében. Ezzel a VDK területe fölött megsemmisített amerikai gépek száma 1295-re emelkedett.

Negyven éve írtuk

1976. augusztus 6., péntek

Társadalmi munka Szamosújlakon

Egy nap alatt húszezer forint értékű társadalmi munkát végeztek az alig ötszáz lakosú Szamosújlakon. A Hazafias Népfront községi bizottsága, a községi tanács és a pártvezetőség szervezésében a Hazafias Népfront közelgő kongresszusa és alkotmányunk évfordulója tiszteletére vállalta ötven önkéntes a munkát.

Harminc éve írtuk

1986. augusztus 6., szerda

Gyertyát gyújtottak az atombombák áldozataiért

Hirosimára és Nagaszakira emlékeztek a fehérgyarmati fiatalok augusztus 2-án este. A SZAVICSAV fehérgyarmati KISZ-szervezete kezdeményezésére ugyanis szombat este leengedték az 1000 négyzetméteres uszoda vizét, hogy a fiatalok vehessék igénybe éjszakára a strand betonját, ahol az Aréna együttes muzsikált és emlékezett a 41 évvel ezelőtti atombomba-robbantásra.

Húsz éve írtuk

1996. augusztus 6., kedd

Aggasztó a helyzet

A Nemzetközi Vöröskereszt aggasztónak tartja, hogy egy évvel a horvátországi krajinai szerb területek visszafoglalására indított horvát „Vihar” hadművelet után alig javult a térségben maradt emberek helyzete.

- KM -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában