Helyi közélet

2016.08.13. 14:14

Ezt írta a Kelet 70, 60, 50 és 40 éve - Mosógép a legjobb traktoros jutalma

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Előkaptuk az 1946-os, 1956-os, 1966-os és 1976-os augusztus 13-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Előkaptuk az 1946-os, 1956-os, 1966-os és 1976-os augusztus 13-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1946. augusztus 13., kedd

Halálugrás a Tiszába

Szabó Barnabás 19 éves budapesti címfestő Nyíregyházáról Tokajba kirándult a tanonc­iskola igazgatójával. Fürdés közben fejest ugrott a Tiszába, szerencsétlenségére olyan helyen, ahol a víz sekély volt. Gerinctörést szenvedett, a kórházba szállítása után meghalt.

Hatvan éve írtuk

1956. augusztus 13., vasárnap

Mit láthatunk a mátészalkai mezőgazdasági kiállításon?

Aki végigjárta az egész szalkai vásárteret betöltő mezőgazdasági kiállítást, az jól tudja: annyi a látnivaló, hogy egy újságcikkben nagyon keveset lehet abból megírni. Csak a szarvasmarha-istálló 96 méter hosszú. Ott láthatjuk az állami gazdaságok tehenei mellett a járás minden szövetkezetéből a legjobb tejelőket. A kocsordi Új Élet Tsz-ből két olyan tehén sorakozik ott, amely 30 liternél több tejet ad naponta. Nehezen szakad el a látogató a szebbnél szebb tehenektől, de nem kevesebb tanulságot rejtenek a ló-, juh-, sertés- és baromfiszállások sem. Hatalmas területet foglal el a gépek kiállítása, a növény- és gyümölcs­termesztők is gazdag élményeket, hasznos tapasztalatot szerezhetnek a kiállítás anyagából.

Ötven éve írtuk

1966. augusztus 13., szombat

Szántóverseny Császlón

Pénteken délelőtt tartották meg a császlói Petőfi Termelőszövetkezetben a csengeri járási szántóversenyt tizen­nyolc traktoros részvételével. A traktorosok vetélkedőjében az első helyet Kovács Zsigmond, a császlói Petőfi Tsz traktorosa szerezte meg, második Koncz József, a porcsalmai Dózsa Tsz, a harmadik Szücs József, a tisztabereki Petőfi Tsz traktorosa lett. Az első helyezett mosógépet, a második egy rádiót, a harmadik pedig egy karórát kapott jutalmul.

Negyven éve írtuk

1976. augusztus 13., péntek

Elkészült a háromezredik lakás a Jósavárosban

1971-től folyamatosan építi a SZÁÉV a paneles házgyári lakásokat a Jósavárosban. Csütörtökön „észrevétlenül” szerelték össze a háromezredik lakást. A kezdéstől napjainkig 2640 lakásba költözhettek be az új tulajdonosaik, melynek bekerülési értéke – köz­épületek nélkül – 830 millió forint. A SZÁÉV ez évi lakásépítési terve 863 lakást tartalmaz, ennek időarányos részét hatvan darabbal túlteljesítették. A Jósaváros teljes felépítése előreláthatóan 1977–78-ra fejeződik be, amikorra is mintegy 3700 lakás készül el a kapcsolódó középületekkel – egészségügyi, szociális és kulturális létesítményekkel –együtt.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában