Helyi közélet

2016.08.31. 16:58

Lövöldözés volt Nyíregyházán, egy ember meghalt, egy életveszélyesen megsérült

Nyíregyháza - Lövöldözés volt szerda délután Nyíregyházán, egy ember meghalt, egy életveszélyesen megsebesült, az Oros felé eső Friss utcában.

Nyíregyháza - Lövöldözés volt szerda délután Nyíregyházán, egy ember meghalt, egy életveszélyesen megsebesült, az Oros felé eső Friss utcában.

FRISSÍTÉS

Elfogták a gyilkossággal gyanúsított román orvost

Elfogták csütörtökön Kolozsváron azt a román orvost, akit a magyar rendőrség azzal gyanúsít, hogy előző nap Nyíregyházán rálőtt egy házaspárra, megölve az asszonyt, a férjét pedig életveszélyesen megsebesítette - adta hírül a román Digi 24 hírtelevízió.

Carmen Jucan, a Kolozs megyei rendőrség szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy az 1962-ben született nagyváradi férfit román idő szerint röviddel három óra után fogták el Kolozsváron a Constantin Brancusi utcában.

A férfit a kolozsvári ítélőtábla elé állítják, majd ezt követően kezdődhet el a román és a magyar hatóságok közötti együttműködés a további eljárásokról - magyarázta a szóvivő.

A magyar rendőrség kezdeményezésére a Nyíregyházi Járásbíróság európai elfogatóparancsot adott ki csütörtökön az 54 éves román férfi ellen, mivel a gyanú szerint ő lőtt rá a nyíregyházi házaspárra szerdán.

Az egyik Friss utcai családi házban történt lövöldözés nyomán egy 40 éves nő meghalt, egy 49 éves férfit pedig életveszélyes sebesüléssel vittek kórházba. A helyszínen egy 7 év körüli ikerpár is tartózkodott, ők nem sérültek meg, de sokkos állapotba kerültek.

A magyar sajtóban eddig megjelent információk szerint a gyanúsított a Sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórház tüdőgyógyász főorvosa. Az egészségügyi intézmény honlapján olvasható információk szerint a kórházban valóban dolgozik ilyen nevű orvos.

A Facebook-profilja szerint a férfi Nagyváradon született, a helyi Emanoil Gojdu Gimnáziumban érettségizett, majd a kolozsvári Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemen (UMF) szerzett diplomát. Sátoraljaújhelyen él, a közösségi profilja szerint három gyermeke van.

Sajtóinformációk szerint szerelemféltés állhat a gyilkosság hátterében.


A fegyveres támadó szabályosan kivégezte a családi házban élőket, s egy harmadik férfit is megsebesítve elmenekült. A rendőrség egyelőre bővebbet nem nyilatkozott az ügyben, a nyomozás érdekében is későbbre ígértek friss információkat.

Kollégánk a helyszínről annyit árult el, hogy a Friss utcán mintegy  húsz házas részt lezártak a rendőrök. Se ki, se be! Megy a helyszíni adatgyűjtés, az információk pontosítása.

Az utcában hiába érdeklődtünk, senki sem hallott, vagy látott semmit, hiszen a tragédia az egyik házban történt.

Pápai György, az Országos Mentőszolgálat regionális orvosigazgatója lapunknak is elmondta: a Friss utcai családi házba kiérkező mentők egy halott fiatal nőt találtak, egy férfit pedig életveszélyes fejsérülésekkel a nyíregyházi traumatológiai centrumba vittek. A házban egy hét év körüli ikerpár is tartózkodott, ők azonban nem sérültek meg.

A képre kattintva nyílik a galéria | Fotó: Pusztai Sándor

A közelben élők döbbenten adják egymásnak a híreket. Egy közelben lakó férfi úgy tudja, hogy egy építkezési vállalkozó és családja ősszel költözött a Friss utcába. Úgy hírlik, a középkorú házaspárnak az ikergyermekeit nem bántották. Úgy tudja, hogy a rendőrök részletes leírást adtak a vélt elkövetőről, akit természetesen forró nyomon nagy erővel keresnek.

A Kelet-Magyarország helyszínen tartózkodó újságírója szerint a 49 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett, az elhunyt feleség negyven esztendős volt. A délután háromnegyed négy körül történt tragédiára úgy derült fény, hogy az egyik gyerek, egy kislány az utcára rohanva kért segítséget.

A rendőrségi is megszólalt az ügyben

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság legfrissebb közleménye szerint, a rendelkezésre álló adatok alapján 2016. augusztus 31-én 15 óra körül Nyíregyházán egy családi házban lövéseket adott le egy eddig ismeretlen férfi az ott lakó házaspárra.

Az asszony az őt ért lövés következtében olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette, férjét a mentőszolgálat munkatársai életveszélyes sérülésekkel kórházba vitték. Az elkövető a cselekmény után ismeretlen helyre menekült.

A férfi beazonosítása és felkutatása folyamatban van, a megyei rendőr-főkapitányság emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást.


Ilyen volna egy feltételezett gyilkos?

Akár egy Facebook oldal is sokat mondó lehet.

A Nyíregyháza külterületéhez tartozó Oroson történt gyilkosság feltételezett elkövetőjének a Facebook-oldala szerint a férfi az Emanoil Gojdu líceumban és a cluj napocai Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetemre, az UMF-be járt iskolába. A férfi nagyváradon született, s az utóbbi időben a sátoraljaújhelyi Erzsébet Kórházban dolgozott orvosként. Két évvel ezelőtt még kiposztolt egy szállóígét, amelyen angolul az áll: A gyenge ember bosszút forral, az erős megbocsát, a bölcs pedig meg sem sértődik. A kiposztolt képek és üzenetek tanúsága szerint a férfi családszerető ember, társasági lény, akinek rengeteg barátja van. Az egyik videófelvételén valószínűleg a 12 év körüli gyermeke látható egy síversenyen. A közétett fényképek alapján a feltételezett elkövető imádta a téli sportokat, s valószínűleg szentimentális férfi is lehet, mivel az egyik kedvence Egy asszony illata című film, amelyben Ap Pacino tangózni hív egy gyönyörű nőt.

KM


Egy féltékeny, visszautasított orvos lehet az, aki felelős a nyíregyházi házaspár kivégzéséért. A külföldi orvos évek óta Magyarországon praktizál. A rendőrség továbbra is keresi az 54 éves román állampolgárságú férfit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában