Helyi közélet

2016.08.16. 12:48

Mit kellene tenni az üresen álló házakkal, lakásokkal?

Nyíregyháza - Rohály Tibor odaadná a rászorultaknak. – Persze lényeges, hogy a kedvezményezett fizetőképes legyen, nehogy az történjen, mint a Guszevben, amit ahányszor felújítottak, annyiszor tönkre is tettek – mondta.

Nyíregyháza - Rohály Tibor odaadná a rászorultaknak. – Persze lényeges, hogy a kedvezményezett fizetőképes legyen, nehogy az történjen, mint a Guszevben, amit ahányszor felújítottak, annyiszor tönkre is tettek – mondta. Balogh Tibor albérletbe adná minimális díj ellenében. – Ha gazdag lennék, a Jósavárosban megvennék két tömbházat, és a lakásokat meghirdetném. De a vidékiekre nincs ötletem – árulta el.

Bereznai Boglárka maga is örülne egy saját háznak, de vidékre nem költözne. – Olyan fiatalokat költöztetnék oda, akár térítés nélkül is, akik kapnának a lehetőségen – jelentette ki.

Molnár Anna előbb felújíttatná ezeket, talán úgy kelendőbbek lennének a lakáspiacon. – Az biztos: egy önkormányzatnak ezen is el kellene gondolkodnia, mivel sokan szívesen költöznének vidékre – morfondírozott.

Katrinyák Pálné a rászorultaknak, azok közül is olyanoknak adná oda, akik a hitelek miatt elveszítették a sajátjukat. – A szociális bérlakások rendszere régen jól működött, talán most is megoldást jelentene – mondta.

Mitru Jánosné nyírtassiként jól ismeri a helyzetet, s szerinte a megoldás az önkormányzatok kezében van. – Meg kellene venniük, a közmunkások felújítanák, és szociális alapon, de szelek­tálva kioszthatnák – vélekedett.

KM-MJ

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában