Helyi közélet

2016.08.19. 12:01

MSZP-sajtótájékoztató: A Fidesz szemfényvesztő politikát folytat

Nyíregyháza - Támogatja, ugyanakkor félve tekint az MKKSZ szeptember 14-ére meghirdetett sztrájkjára a szocialista párt.

Nyíregyháza - Támogatja, ugyanakkor félve tekint az MKKSZ szeptember 14-ére meghirdetett sztrájkjára a szocialista párt. Tukacs István országgyűlési képviselő és Csabai Lászlóné, a párt megyei alelnöke közös sajtótájékoztatón beszéltek arról, hogy az önkormányzati köztisztviselők béremelési követelése, melynek munkabeszüntetéssel kívánnak nagyobb nyomatékot adni, nagyon is jogos, hiszen számos munkakörben évek óta csak a terhek, tennivalók nőttek, a fizetések nem. – Akik eddig „felvették a kockás inget” a kormánnyal szemben, kiálltak mások és saját érdekeikért, megtorlástól kellett tartaniuk. Én mégsem visszavonulásra, hanem még nagyobb összefogásra, tömeges, bátor kiállásra buzdítok minden érintettet – fogalmazott Csabai Lászlóné.

Tukacs István szerint a Fidesz szemfényvesztő politikát folytat: miközben béremeléseket ad, illetve ígér, a különféle pótlékokat megvonja a dolgozóktól. A béremelésért kiáltó ágazatokban, amilyen az egészségügy is, a plusz kiadásokra bőven lenne fedezet a 2017-es költségvetésben, ha a kormány nem szórná haszontalan dolgokra és emberekre az adóforintokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában