Helyi közélet

2016.08.31. 11:41

MSZP-sajtótájékoztató: A településekre érkező adományok nem tudják megváltoztatni a helyzetet, kormányzati támogatásra van szükség!

Nyíregyháza – Elkeserítő, hogy még mindig az a kérdés: a kormány ad-e, és ha igen, akkor mikor és milyen formában segítséget a június 21-én súlyos jégkárt szenvedett erdőháti települések lakóinak – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Tukacs István.

Nyíregyháza – Elkeserítő, hogy még mindig az a kérdés: a kormány ad-e, és ha igen, akkor mikor és milyen formában segítséget a június 21-én súlyos jégkárt szenvedett erdőháti települések lakóinak – mondta szerdai sajtótájékoztatóján Tukacs István. A szocialista országgyűlési képviselő most a belügyminisztertől vár választ a kérdésre, miként arra is, tisztában vannak azzal, hogy a helyreállításhoz szükséges összeg a töredékét sem teszi ki azoknak a kormányzati kiadásoknak, amelyek a legfinomabb megfogalmazás szerint is felesleges pénzkidobásnak minősülnek? A képviselő szerint érthetetlen, miért nem vesz tudomást a kormány azokról az emberekről, akik a magántulajdonú ingatlanjukban keletkezett kárukat segítség nélkül képtelenek helyreállítani. Az ideiglenes kárelhárítás ellenére a házak állapota folyamatosan romlik, az időjárás függvényében pedig a lakhatás elemi feltételei is veszélyben vannak – hangsúlyozta Tukacs István, és hozzátette: a településekre érkező adományok nem tudják megváltoztatni a helyzetet, kormányzati támogatásra van szükség!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában