Helyi közélet

2016.08.12. 12:38

Orosházi nyugdíjas határőrökkel találkoztak a nyírbátoriak

Nyírbátor, Orosháza - Eseményekben, programokban gazdag időszakot hagyott maga után a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagsága.

Nyírbátor, Orosháza - Eseményekben, programokban gazdag időszakot hagyott maga után a Nyírbátori Határőr Igazgatóság Nyugdíjas Egyesület tagsága.

Az úgynevezett "Sakál-vokál" férfi kórusunk részt vett az Encsencs-i Katonanóta Fesztiválon, és az összeszokottságról tanúskodó, erőteljesen, katonásan megszólaltatott határőr dalokkal hatalmas közönségsikert aratott.

Szervezetten, nagy létszámban vettünk és veszünk részt a nyírbátori nyári kulturális rendezvényeken, színházi előadásokon, és a Zenei Napok eseményein.

Felejthetetlen élményt nyújtott valamennyiünk számára a megyénkben tartózkodó Orosházi Határőr Nyugdíjas Egyesülettel való találkozás. A határőr múlt és identitás, a határőr létből fakadó sajátságos érzelemvilág révén azonnal megtaláltuk a közös hangot. Mintha csak tegnap váltunk volna el, - pedig még soha nem láttuk egymást - olyan "összeszokottsággal" szárnyaltak ajkunkról a határőr nóták, s úgy hallgattuk a múltról szóló anekdotákat, mintha azoknak valaha egyként részesei lettünk volna. Állandó zenészünk, Pásztor István pedig "talpalávalójával" gondoskodott róla, hogy a táncparkett soha ne árválkodjon üresen.

A sűrű eseménysor közepette arra is szakítottunk időt, hogy gondosan előkészítsük az Eger-Szilvásvárad-i kirándulást, valamint a fegyveres erők és rendvédelmi szervek nyugdíjas egyesületeinek részvételével megszervezendő bogrács főzőversenyt, melynek házigazdái leszünk.

- Vincze István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában