Helyi közélet

2016.08.03. 09:48

Szinte napra pontosan visszatért a titokzatos tavalyi bűz Nyíregyházán?

Nyíregyháza - Emlékeznek még a tavalyi titokzatos bűzre, ami augusztusban kísértette a megyeszékhelyet? 2015 augusztus 12-én írtunk először róla, hogy valami furcsa bűzt lehet érezni reggel a városban. Olvasónk szerint visszatért...

Nyíregyháza - Emlékeznek még a tavalyi titokzatos bűzre, ami augusztusban kísértette a megyeszékhelyet? 2015 augusztus 12-én írtunk először róla, hogy valami furcsa bűzt lehet érezni reggel a városban. Olvasónk szerint visszatért...

A tavalyi bűzt sikerült is, meg nem is megfejteni - mint a népmesében. Volt róla egy poén-cikkünk, de volt olyan is, hogy a katasztrófavédelem bejelentette, vélhetően egy kiterjedt tiszakanyári tűz lehetett a hibás. (Viszont "Amikor természetes anyag ég, annak nem ilyen a szaga" - mondta erre pár olvasónk.)

Aztán hipp-hopp - ahogy őszbe fordultunk, eltűnt a szag is. De úgy fest, ez már a nyár velejárója lesz Nyíregyházán: az Ószőlő utcáról telefonált ma be a szerkesztőségbe olvasónk, hogy különös bűzt érezni reggel a városban.

Visszatért volna? Más is érezte? És ha igen, ugyanolyan mint a tavalyi, vagy ez más? Nyitva tartjuk az orrunkat...

[poll id="1155"]


Nyíregyháza, Tiszakanyár – Olvasónk nemrégiben azzal kereste meg szerkesztőségünket, hogy Tiszakanyárnál hetek óta hatalmas területen ég a tőzeg és képtelenek megfékezni a lángokat. Lehetséges, hogy ennek a szaga kísérti Nyíregyházát is? Utánajártunk!

Az elmúlt napokban hajnalonta megint érezni lehetett a titokzatos eredetű füstszagot Nyíregyházán és néhány környékbeli településen, holott még a múltkori szimatolni kényszerítő rejtélyről se tudtuk lerántani a leplet. De nem adtuk fel, s megorrolva az egymásnak ellentmondó információk miatt, ezúttal újabb szakemberek véleményét kérdeztük a különös jelenségről.

Már-már helyi nevezetességgé nőtte ki magát, de ma reggel mintha eltűnt volna az életünkből a fojtogató bűz. Mi történt? És mi okozta? Sok olvasónk szkeptikus azzal kapcsolatban, hogy az égő Hortobágy szaga kísértett minket hajnalonként. Messzi van, s az ellentétes szélmozgás is a kétkedőket látszott igazolni. Egyszer és mindenkorra felfedjük, mi okozhatta a reggeli füstszagot.

Sokadik napja különös bűzre ébred Nyíregyháza. Olvasóink részéről csak úgy záporoztak a felvetések, hogy mi okozhatja a szagot, aminek bukéját az egyik olvasónk találóan “zavarosként” ír le, és ami miatt mindenki háromszor végigjárta már a lakást, hogy melyik konnektor gyulladt ki. Utánaszimatoltunk a dolgoknak, íme a megoldás:

Más is füstszagra ébredt Nyíregyházán? Van, aki szerint égetnek, azért van büdös, más szerint a tartós forróság miatt illatozik a város, egy biztos, jó páran végigjárták reggel a lakásukat, hogy nem gyulladt-e ki valami.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában