Helyi közélet

2016.08.24. 07:54

Tanszervásárlás tudatosan

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az augusztus nem csak a nyár végét jelzi, hanem nyakunkon az iskolakezdés is.

Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Az augusztus nem csak a nyár végét jelzi, hanem nyakunkon az iskolakezdés is.

Ez nemcsak a gyerekekben kelt izgalmakat, hanem a szülőkben is, hiszen sokszor okoz fejfájást az iskolaszerek beszerzése, az iskolakezdő csomag összeállítása.

Az üzletek választéka hatalmas: rengetegféle, fajta és árú táskát, írószert, füzetet lehet végignézni, több cég pedig kedvezményes árakat is bevezet ilyenkor. Az ár mellett azonban érdemes a minőségre odafigyelni, hiszen például az olcsóbb filctollak hamar kiszáradnak, a rosszabb minőségű ceruzák eltörnek, és havonta pótolhatjuk. Így pedig már biztos, hogy többe kerülnek, mintha elsőre egy picit drágább, de minőségi terméket választottunk volna. A tanácstalanságot elkerülendő, érdemes papír-írószer szaküzletben vásárolni, és kérni az eladók segítségét. Minőségi, jól oldódó vízfestéket, zsírkrétát, ceruzát és tollat szinte kizárólag jól felszerelt, igényes papírboltban fogunk találni, a hipermarketek vagy elvétve, vagy egyáltalán nem kínálnak ilyeneket.

Minőséget szaküzletből

A szaküzletben forgalmazott termékek alapvetően nem drágábbak, csak szélesebb választékot, jobb minőséget kínálnak, mindig felkészült és tapasztalt eladók segítenek. Egy szaküzletben sokkal nyugodtabban tudunk vásárolni, barátságosabb a légkör, személyesebb kapcsolat alakul ki az eladó és a vásárló között.

A papír-írószerekben nagyon gazdag a választék, így könnyebben össze tudjuk hasonlítani a különböző termékeket. Egy nagy áruházban gyakran magunkra vagyunk hagyva és nem mindig tudunk segítséget kérni, általában alacsonyabb vagy közepes minőségű termékeket forgalmaznak, és sokszor nem feltétlenül alacsonyabb áron. A multik egy-egy füzetakciója olyan üzletpolitika, hogy minden mást is ott vegyen meg a család, amelyek viszont magasabb árúak, és nem mindig jók.

A szaküzletek mivel nagy választékot és minőségi termékeket kínálnak, sokkal jobb ár-érték arányt képeznek. Összességében tehát minden vásárlást tervezőnek azt ajánljuk, hogy mindenképp látogasson el több szaküzletbe is, és kérjen segítséget a szakértő eladóktól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában