Helyi közélet

2016.09.15. 18:13

A liberálisok szerint az igen a jó válasz

Nyíregyháza - Fodor Gábor szerint az érvénytelenül szavazás és a távolmaradás csak Orbánéknak kedvez.

Nyíregyháza - Fodor Gábor szerint az érvénytelenül szavazás és a távolmaradás csak Orbánéknak kedvez.

– Az októberi népszavazás rólunk, magyar emberekről szól, arról, hogyan képzeljük el a jövőt: az Orbán-rendszer fogságában, vagy demokráciában, Európán kívül vagy belül – ismertette a liberálisok álláspontját szerda esti, Nyíregyházán tartott fórumán Fodor Gábor, a párt elnöke, aki lapunk kérdéseire válaszolva kifejtette: azzal, hogy az urnák elé járulunk, és igennel voksolunk október másodikán, elutasítjuk a kormány embertelen menekültpolitikáját és a Brüsszel-ellenes hangulatkeltést.

– A kényszerbetelepítés hazugság, kötelező kvóta nem létezik. Világos üzenetet kell küldenünk Európának, hogy Magyarország továbbra is az unióban képzeli el a jövőjét, és vállaljuk az ezzel járó felelősséget, kötelezettséget.

– Igenünk egyben üzenet a kormánynak is, hogy elegünk van a mindent átható korrupcióból, az oktatás és az egészségügy szétveréséből, és a százmilliárdokat felemésztő stadionépítésekből.

Az unió jogi és anyagi védőháló

Fodor Gábor szerint a bojkott rossz megoldás, hiszen a választói passzivitás csak az Orbán-rendszert élteti. – Fotelből nem lehet forradalmat csinálni – fogalmazott, hangsúlyozva: ha otthon maradunk október másodikán, még nagyobb lesz a nem szavazatok aránya és Orbán győzelme. A pártelnök a „Húzd be mindkettőt, szavazz érvénytelenül!” tanáccsal sem ért egyet, mondván: az érvénytelen szavazat valójában egy gyáva igen, amit ráadásul alaposan félremagyarázhatnak később. – Ha már az ember elmegy szavazni, annak legyen értelme! Az érvénytelen szavazat nem befolyásolja a végeredményt.

Emlékeztetett: hazánk jó ideje uniós támogatással fejlődik, az EU nélkül Magyarország tönkremenne.

KM-PI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában