Helyi közélet

2016.09.15. 09:03

Akiknek mániájuk a sok versenyzés

Nyíregyháza, Nyírpazony - Ma már a környező országokból is érkeznek résztvevők.

Nyíregyháza, Nyírpazony - Ma már a környező országokból is érkeznek résztvevők.

Az ember már csak ilyen: mindig új kihívásokra vágyik, egyre jobb eredményeket akar elérni, és ha már nagyon jó valamiben, akkor a jók között a legjobb akar lenni. Így vannak ezzel a horgászok is, hiszen bennük is ott él a bizonyítási kényszer, hogy bemutassák a nagyvilágnak: értik a horgászat minden csínját-bínját, ismerik minden titkát. A versenyezni szerető horgászoknak nem is kell messzire menniük, hiszen megyénkből indult el nemzetközi hódító útjára a Pecamánia versenysorozat.

– Amatőr és profi horgászok egyaránt elindulnak ezeken a megmérettetéseken. A népszerűségét jelzi, hogy ma már a környező országokból is érkeznek versenyzők – tudtuk meg Kővári Jánostól, a verseny kitalálójától, aki 2002 óta mind a mai napig lelkesen szervezi a Pecamánia programjait a feleségével együtt. A következő verseny most szombaton lesz Nyírpazonyban, a Pazonyi Horgásztanyán.

– A sorozat népszerűsége abban is rejlik szerintem, hogy az indulók betekinthetnek a profi horgászatba, és ezáltal sokat fejlődhetnek. A versenysorozat áprilistól novemberig tart. Ma már az ország különböző pontjain – neves és most még csak feltörekvő tavaknál – rendezzük meg a találkozókat, amik lehetnek 1-2 naposak, de akár 4-5 naposak is. A horgászok indulhatnak egyéniben, párosban és csapatban is ezeken a pontyfogó, bojlis versenyeken. A versenyek iránt töretlen a népszerűség, sokan már októberben jelentkeznek, hogy indulhassanak a jövő évi versenysorozatban – tette hozzá Kővári János.

- KM-MML -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában