Helyi közélet

2016.09.23. 17:11

Buszokért és a repülőhíd ügyéért keltek harcra Mátészalkán

Mátészalka - A <a href="http://mateszalkaleaks.blog.hu/" target="_blank">Mátészalka­leaks blog</a> csapata utoljára akkor hallatott magáról, amikor a közreműködésüknek köszönhetően áprilisban Nyíregyháza és Mátészalka között megoldódott az addigi rossz szombat esti közlekedés, és sűrítették a buszjáratokat. Most újabb ügyeket karoltak fel.

Mátészalka - A Mátészalka­leaks blog csapata utoljára akkor hallatott magáról, amikor a közreműködésüknek köszönhetően áprilisban Nyíregyháza és Mátészalka között megoldódott az addigi rossz szombat esti közlekedés, és sűrítették a buszjáratokat. Most újabb ügyeket karoltak fel.

Egyfelől azt szeretnék elérni, hogy a Nyíregyháza–Nyírbátor, illetve a Debrecen–Nyírbátor felől érkező buszjáratok Mátészalka Rácz kerti városrészében is megálljanak, így segítve az ott élő több száz családot.

Felvetették továbbá egy Debrecen–Mátészalka között közlekedő, gyorsított buszjárat létjogosultságának a kérdését is az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.-nek írt levelükben.

De van más fontos ügy is: ez az Újtelep városrészt a város többi részével összekötő repülőhidat érinti.

A stratégiai jelentőségű gyalogosforgalmi hídon napi szinten több mint ezer – iskolába, munkahelyre, az állomásra, a buszpályaudvarra vagy épp kórházba tartó – ember közlekedik. Enélkül másfél kilométer volna a kitérő úttalan utakon, nehézkessé téve a különféle úti célok elérését. A híd jelenleg nem akadálymentesített, s ez komoly gondot okoz a kerekes székes lakosoknak és a babakocsit maguk előtt toló kisgyermekes szülőknek is.

Ezért a hídtulajdonoshoz, azaz a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt.-hez fordultak az érintettekkel karöltve, hogy a repülőhíd akadálymentesítése minél előbb megtörténjen.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában