Helyi közélet

2016.09.16. 17:24

Cserebere, fogadom...

Nyíregyháza - Kilenc külföldi fiatal érkezett a megyeszékhelyre az AFS diákcsereprogram keretében.

Nyíregyháza - Kilenc külföldi fiatal érkezett a megyeszékhelyre az AFS diákcsereprogram keretében.

Még bőven van ereje a napnak délelőtt is, ezért a fiatalok a Kossuth tér árnyat adó fái alatt gyülekeznek. Nevetgélnek, beszélgetnek, főként angolul, az a közös nyelvük. A 15–17 év közötti fiúk és lányok ugyanis a világ több pontjáról érkeztek Nyíregyházára még augusztusban, a társalgást így német, brazil, olasz, thai és kínai akcentus színesíti. Az elkövetkezendő hónapokban kilencen tanulnak, barátkoznak, gyűjtenek tapasztalatokat, élményeket az AFS diákcsereprogramjának égisze alatt a megyeszékhelyen. A csapat készségesen pózolt lapunk fotóriporterének, mielőtt elindult a városházára, ahol csütörtökön dr. Ulrich Attila köszöntötte a kedves kis siserahadat.

– Remélem, jól érzitek itt magatokat, és sikerül megbarátkozni a kultúránkkal, szokásainkkal. Bár a történelmünk eltérő, érdemes megismerkedni a múltunkkal, akkor talán kiderül számotokra is, miért vagyunk olyanok, amilyenek. Használjátok ki jól a Nyíregyházán töltött időt, mert az itt szerzett tudás még hasznos lehet az életetek során – tanácsolta az alpolgármester.

Homan, a showman

Ho Man Hin Hongkongból érkezett. Életvidám, érdeklődő srác, aki Karácsonyné Hajdú Katalinéknál talált befogadócsaládra.

– Már tavaly és tavalyelőtt is volt nálunk cserediák. Nagyon nagy kaland, rendkívül élvezzük a társaságukat, felpörgeti az életünket, hogy megismerünk egy új kultúrát. Közösen főzőcskézünk Homan-nel, akit csak showman-nek becézünk, mert benne van minden buliban. Teljesen más egyéniség, mint a thai fiú, aki az előző évben lakott velünk. A gyermekeimnek is jót tesz, mert aktívan használják az angol nyelvet, amit nekem is sikerült megtanulni, mióta befogadócsalád vagyunk – árulta el Katalin.

– Közeleg az első körös kiválasztás, amikor eldől, a nyíregyházi jelentkezők a világ melyik részére kerülnek – tudtuk meg Toldi Zsuzsannától, a program megyei körzetelnökétől. Folyamatosan várják a jelentkezőket, akik bővebben az AFS honlapján tájékozódhatnak.

- KM-CsA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában