Helyi közélet

2016.09.16. 13:34

Háromnapos ellenőrzés

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A DISASTER 2016. ADR II. elnevezésű ellenőrzés-sorozat szeptember 13-15 között 24 órában zajlott, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében közel kétszáz járművet ellenőriztek, összesen tíz helyszínen.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A DISASTER 2016. ADR II. elnevezésű ellenőrzés-sorozat szeptember 13-15 között 24 órában zajlott, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében közel kétszáz járművet ellenőriztek, összesen tíz helyszínen. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos iparbiztonsági főfelügyelőségének koordinálása mellett lefolytatott akcióban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, az Élelmiszerlánc-biztonsági hatóság és a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság is részt vett.

A művelet elsődleges célja és feladata az volt, hogy az illegális nemzetközi és belföldi veszélyes szállítmányok felderítésével, valamint a rejtett vagy szabálytalan veszélyesáru-szállítás feltárásával növelje a közúti közlekedés biztonságát.

Az ellenőrzés a katasztrófavédelem valamennyi kirendeltségének illetékességi területén történt.

Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 199 járművet ellenőriztek, ebből 24 tartozott az ADR / veszélyes áruszállító járművek közzé, a katasztrófavédelem ellenőrei nem tártak fel szabálytalanságot.

A nem ADR hatálya alá tartozó járműveknél ellenőrizték a tűzvédelmi előírások betartását, ahol több esetben hiányosságot tártak fel, ezekben az esetekben a kézi tűzoltó készülékek hiányoztak a gépkocsikról.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik