Helyi közélet

2016.09.13. 09:23

Munkahelyre bevándorlók

<em><strong>Miközben a pártok a népszavazással vannak elfoglalva, kampányolnak, érvelnek az igenek vagy a nemek mellett, szépen lassan – szinte síri csendben – sztrájk készülődik hazánkban. És nem is kell rá sokat várni, szerdán sok településünkön több ezren szüntetik be a munkát.</strong></em> <strong>Bednárik Mónika jegyzete.</strong>

Miközben a pártok a népszavazással vannak elfoglalva, kampányolnak, érvelnek az igenek vagy a nemek mellett, szépen lassan – szinte síri csendben – sztrájk készülődik hazánkban. És nem is kell rá sokat várni, szerdán sok településünkön több ezren szüntetik be a munkát. Bednárik Mónika jegyzete.

A Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete augusztusban bejelentette, szeptember 14-ére egész napos sztrájkot hirdetnek. Júniusban már tiltakoztak amiatt, hogy a 37 ezer önkormányzati köztisztviselőből több mint 24 ezren nyolc éve nem kaptak fizetésemelést. Azt kérték, a járási hivatalokhoz hasonlóan az állam 30 százalékkal növelje az ő bérüket is. A tipikus magyar eredmény az lett, hogy a helyhatóságok visszakapták az önálló illetményalap-megállapítási jogukat. Vagyis emelhetnek, de forrás nélküli üres kasszából ez megoldhatatlan. Amíg a sztrájkban részt vevő önkormányzatok közszolgái nem dolgoznak, adományt várnak és fogadnak. Ezeket később a rászorulók között osztják szét.

Ez a fontos ügy. Nyolcmilliárdnyi érv szól(na) amellett, hogy a polgármesteri hivatalokba naponta bevándorló dolgozók legalább olyan fontosak legyenek, mint azok, akikről népszavazunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában