Helyi közélet

2016.09.30. 19:01

Országos Könyvtári Napok - Országszerte több mint 5600 program

Budapest - Országszerte mintegy 1300 település 1500 intézménye több mint 5600 programmal várja az könyvbarát közönséget az Országos Könyvtári Napok október 3. és 9. között - közölte az Informatikai és Könyvtári Szövetség az MTI-vel.

Budapest - Országszerte mintegy 1300 település 1500 intézménye több mint 5600 programmal várja az könyvbarát közönséget az Országos Könyvtári Napok október 3. és 9. között - közölte az Informatikai és Könyvtári Szövetség az MTI-vel.

A közlemény szerint az országos programok között immáron 10. alkalommal indul el a Legyél te is Kölyökolvasó! irodalmi játék, a középiskolások részvételére pedig a Nagy Könyves Beavatás elnevezésű, jövő év márciusában záródó olvasásnépszerűsítő akció számít. Utóbbira 3-5 fős csapatok jelentkezését várják, akik hét fordulóban izgalmas kreatív feladatokon keresztül dolgozhatnak fel egy-egy könyvet. A játékra a nagykonyvesbeavatas.hu oldalon lehet regisztrálni.

Október 7-én, a Könyvtári legek napján többek között arra biztatják a könyvtárba járókat, hogy a rendezvény központi oldalára (osszefogas.kjmk.hu) töltsék fel azokat a szavakat, amelyek szerintük a leginkább jellemzik a könyvtárakat. Ugyanitt a könyvtáraknak is lehetősége nyílik megosztani, hogy például mikor született a legfiatalabb és a legöregebb látogatójuk, vagy hogy melyek a leggyakrabban kölcsönzött könyveik.

Szintén pénteken a résztvevő könyvtárak egységes időpontban rendezik meg a könyvtáros beavatás elnevezésű programot, amelynek részeként a könyvtáros szakma rejtelmeibe, és a könyvtárak működésébe pillanthatnak be az érdeklődők. Ugyancsak október 7-én délutánra hirdetik meg az Öleljük át a könyvtárakat! közösségi akciót, míg szombaton a szabadtéri programoké lesz a főszerep.

Vasárnap, október 9-én rendezik meg országszerte az idei Könyves Vasárnapot, ekkor a résztvevő könyvtárak a rendkívüli könyvtárnyitás mellett délelőtt főleg a családoknak szóló programokkal, mesékkel, zenés alkalmakkal és játékokkal készülnek, míg a délutáni és esti órákban a legtöbb helyen a felnőtteket várják zenei ás táncos programokkal - olvasható a közleményben, amely kitér arra is: október 5-ig a Facebookon lehet szavazni az ország "legsármosabb" könyvtárosára is.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában