Helyi közélet

2016.09.04. 16:18

Repülőnap: léggömbvadászat és a gravitáció elvetése Nyíregyházán

Nyíregyháza - A repülőnapot vasárnap délelőtt Ulrich Attila alpolgármester és az olimpikon Helebrandt Máté gyalogló közösen nyitotta meg a repülőtéren, majd a házigazda Horváth Péter ült gépbe, hogy társaival közösen kötelékrepüléssel tegyék élvezetessé a légiparádét.

Nyíregyháza - A repülőnapot vasárnap délelőtt Ulrich Attila alpolgármester és az olimpikon Helebrandt Máté gyalogló közösen nyitotta meg a repülőtéren, majd a házigazda Horváth Péter ült gépbe, hogy társaival közösen kötelékrepüléssel tegyék élvezetessé a légiparádét. Ezután a földről elengedett és a szél által ide-odaterelt léggömböket vadászták le bravúrosan, hol a légcsavarral, hol a farokkal. Amíg a nézők a levegőt kémlelték, szinte lábujjhegyen csöndben érkezett a kifutóra Veres Zoltán műrepülő világbajnok, aki első repülős leckéit itt tette le, és akinek oktatója Horváth Péter volt. Köszöntötte a közönséget, és elmondta: mindig szívesen jövök haza.

Kattintson a képre a galériáért!

Ami ezután következett, arra bőven ráillik, hogy a gravitáció törvényeinek sutba dobása, Veres Zoltán hol fejjel, hol talppal, hol oldalazva szántotta a felhőket, és tekergette a gépet, majd a hölgyek örömére egy óriási szívet rajzolt az égre. Kicsit lassabb égi járművek érkeztek a levegőben, az AN2-esekből színes ernyőkkel ugrottak célba az ejtőernyősök. Alig csomagolták el a paplanokat, amikor már a vitorlásokat vontatták a motorosok a felhők közé, hogy leoldás után megmutassák a nézőknek, a termikek hátán is lehet magasba kapaszkodni.

A sárkányok és a helikopteres bemutató után ismét Veres Zoltán gépe bőgött fel, hogy megint bravúrjaival nyerje el a nézők tapsát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában