Helyi közélet

2016.09.26. 12:32

Szép, új világ köszönt be a borbányai csővel

Nyíregyháza - Megújul a csapadékvíz elvezető hálózat a borbányai városrészen is.

Nyíregyháza - Megújul a csapadékvíz elvezető hálózat a borbányai városrészen is.

Akár stílszerű köszönés is lehetne mostanság a „Cső!”, ha valaki a Tüzér és a Gyűrű utca kereszteződésénél jár. A borbányaiak joggal üdvözlik az újítást. Munkaterületről árulkodnak a nagy árkok, ahol a régi, elavult csővezetékeket egyedi, komoly munkabírású utódokra cserélik ki.

– Régi vágyuk teljesül a borbányaiaknak – jelentette ki Mussó László önkormányzati képviselő. Hozzátette: – A kivitelező szerint három héten belül elkészülnek, a fejlesztés az itt élők komfortérzetét erősítheti.

Dr. Kovács Ferenc polgármester a hétfői terepbejáráson elégedetten nyugtázta, hogy minden az ütemtervnek megfelelően halad.

– Ez annak a projektnek a része, melynek eleme a malomkerti beruházás. A Szántó Kovács János utcai záportározó blokk kialakítása éppúgy a városlakókért van, mint a Borbányát érintő zárt csapadékcsatorna rendszer kapacitásának növelése. Sok tervező, geodéta dolgozott azért, hogy az elöregedett csővezeték helyére modern, hosszú távú megoldást jelentő hálózat kerüljön. Jövőre a Lujza, az Alma, a Tünde és a Vércse utcán is hasonló jellegű munka kezdődik. A száz százalékos támogatású projekt összköltségvetése 662,869 millió forint, de ez az érintett lakosoknak „mindent pénzt megér”.

Dr. Kovács Ferenc egy gondolat erejéig felidézte a szombati Tirpák fesztivált:

– Városvezetőként komoly eredménynek tartom, hogy óriási volt az érdeklődés a népi ízeket őrző, gasztronómiai rendezvényen, ahol 16 500 adag étel fogyott el, ami országos viszonylatban is párját ritkító adat. Ennek az az üzenete, hogy érdemes volt megszervezni a programot, hiszen komoly igény van rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában