Helyi közélet

2016.10.20. 11:17

A tánccal megalapozott ház, avagy Hoksz Attila lett „A Páva arca”

Dombrád - Hoksz Attila a címvédője a pénteken kezdődő Fölszállott a páva vetélkedőnek.

Dombrád - Hoksz Attila a címvédője a pénteken kezdődő Fölszállott a páva vetélkedőnek.

Van, akinek kacsalábon forgó háza van, van, aki nagy lábon él, és immár van, aki a táncos lábának köszönheti a lakhelyét, a családi fészkét. Mesébe illő történet a Hoksz Attiláé. A dombrádi fiú általános iskolásként ért el országos visszhangot kiváltó sikert azzal, hogy ő lett a Fölszállott a páva 2015-ös közönségdíjasa.

Kisfilm is készült az életéről

– Kétmillió forintot és nagyon sok barátot nyertem ma este – jegyezte meg Attila a decemberi döntő végén. Jó helyre vándorolt az összeg, ugyanis elhatározta, hogy a nyereményéből házat vesz a városban. A története Borbás Marcsit is meghatotta, aki a Maradj talpon! Gasztroangyal különkiadásában nyert 1 millió forintját teljes egészében jótékony célra fordította, és ennek felét – 500 ezer forintot – felajánlotta arra, hogy a fiú álma egy lépéssel közelebb kerüljön a valósághoz. Dr. Balogh Júlia – a műsor vezető szerkesztője – pedig férjével, az idén elhunyt Csoóri Sándorral és a stáb több tagjával együtt további 600 ezer forintot adott Attila nyereményéhez. Egy márciusi sajtóeseményen újabb kellemes meglepetés érte Attilát: az OTP Bank további egy millió forinttal egészítette ki nyereményét, így a tehetséges táncos megvalósíthatta álmát, és saját otthont biztosíthatott testvéreinek és édesanyjának. Immár kisfilm is készült Attila hollywoodi jellegű sztorijáról, mely bemutatja a családjának új otthonát, ahová az OTP Bank extra támogatásával és a Humanitás Szociális Alapítvány segítségével költözhettek be. Többek között a SZOLL-LUX Világítástechnikai Kft. is felajánlott neki lakberendezési kelléket, amitől nem csak a jövőt láthatja fényesebben.

Zsúfolt a programja

– Az új tanévtől Attila már a Nyíregyházi Művészeti Szakközépiskola növendéke, kollégámmal, Andóné Kujbus Nórával nem engedtük el Attila kezét – jegyezte meg Szalkayné Szénégető Krisztina, akik sportnyelven szólva a nevelőedzőinek tekinthetők. – Nagyon sok fellépésnek kell eleget tennie, roppant zsúfolt a programja. A tanulmányai mellett a rétközi hagyományőrző csoportban és a FreeDance-ben is fellép, az otthon melegét csak hétvégente élvezheti. Ő lett „A Páva arca”, amit óriásplakátokon is hirdetnek. Büszkék vagyunk rá, szerencsére megmaradt ugyanolyan szerény srácnak, amilyen volt.

Az MTVA és a Hagyományok háza negyedszer rendezi meg a Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató műsort, amelyben az idén ismét a gyerekeké lesz a főszerep. Az első két adást október 21-én és 28-án 20.30-tól adja a Duna közszolgálati csatorna, az élő elődöntők pedig november 4-én kezdődnek 19.30-tól. A négy elődöntőt két középdöntő követi, a kategóriák győzteseire pedig a december 16-i döntőben derül fény.


A Fölszállott a páva népzenei és néptánc tehetségkutató műsor aktuális kiadásában a következő négy kategóriában mutathatják meg tehetségüket a 6-14 éves fiatalok: énekes szólisták – énekegyüttesek; hangszeres szólisták – zenekarok; táncos szólisták – táncospárok; néptáncegyüttesek. Az ítészek között köszönthetjük Sebő Ferenc Kossuth-díjas dalszerzőt, népzenekutatót, a zsűri elnökét, Berecz Istvánt, a Fölszállott a páva első versenyének szólótáncos nyertesét, Dr. Agócs Gergely népzenészt, néprajzkutatót, Kocsis Enikő táncművészt, koreográfust, Sebestyén Márta Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekest, előadóművészt, valamint Tímár Böskét, a Csillagszeműek táncegyüttes alapítóját és művészeti igazgatóját.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában