Helyi közélet

2016.10.29. 14:43

Az egységben rejlik az erő

Nyíregyháza - Négy megyei civil szervezet „lépett frigyre” pénteken.

Nyíregyháza - Négy megyei civil szervezet „lépett frigyre” pénteken.

Együttműködési megállapodást kötött a megyeszékhelyen négy civil egyesület (a Kelet Népe Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesülete, a Bajcsy-Zsilinszky Endre Emlékbizottság megyei szervezete, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége és a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szervezetek Szövetsége) azzal a céllal, hogy a jövőbeni közös összefogás részeként segítsék a megyében, a megyeszékhelyen működő különböző szervezeteket, tömörítsenek azok bármilyen korosztályt is.

A pénteki megállapodás aláírása előtt a megyei nyugdíjasszervezetek szövetségének elnöke, Román Demeterné kifejtette: tálcán nem adnak az életben semmit, így abban bízik, hogy az együttműködésnek köszönhetően eredményesebben tudnak majd pályázni, ezáltal több olyan programot és rendezvényt megszervezni, melyek „feldobják” a megyei nyugdíjasok mindennapjait.

– A KSH adatai alapján az átlagnyugdíj a megyénkben a legalacsonyabb, sokan élnek havi hatvanezer forintból. Éppen ezért fontos, hogy a különféle nyugdíjas- és civil egyesületek minél eredményesebben és hatékonyabban működjenek, dolgozzanak együtt, szervezzenek közös rendezvényeket, melyek révén vidámabbá és változatosabbá válhat az szépkorúak élete – fogalmazott Román Demeterné, aki hozzátette: évről évre nehézkesebb az egyesületek működése. – Olyan esetről is hallottam, hogy egy nyugdíjasklub tagjai kénytelenek voltak egy magánlakásban összegyűlni, mert anyagi okokból kiszorultak a helyi iskolából – fogalmazott az elnök.

Közösek a célok

Az együttműködési megállapodást Csikai Sándorné, a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szervezetek Szövetségének alelnöke is szignózta. Kiemelte: a négy civil szervezet céljai közösek.

– Fontos, hogy a civilek minél gyakrabban hallassák a hangjukat, a szerzett jogaikért kiálljanak, az érdekérvényesítő erő ugyanis az utóbbi időben gyengülni látszik – mondta Csikai Sándorné.

Végezetül Pál Zoltán, a Kelet Népe Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Egyesületének elnöke szólt a nyíregyházi Eperjes étterem vendégeihez.

– Úgy vélem, az egységben az erő. Nem szabad lebecsülni a civilek erejét, érdekérvényesítő-képességét. Hiszem, hogy ezzel az együttműködéssel csak nyerhet a megye lakossága, hiszen mától mind a négy szervezet egymást erősíti, mert céljaink ugyanazok: a megye civil közösségeinek erősítése annak érdekében, hogy a különböző korosztályok minél magasabb életszínvonalon élhessenek – közölte Pál Zoltán, aki a Bajcsy-Zsilinszky Endre Emlékbizottság megyei vezetője is egyben.

- KM-TG -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában