Helyi közélet

2016.10.11. 15:24

Csónakkal jutottak el a Kaland-szigetre a kótaji fiatalok

Kótaj - A legvakmerőbbek szédítő magasságokban teljesítették a bátorságpróbát.

Kótaj - A legvakmerőbbek szédítő magasságokban teljesítették a bátorságpróbát.

Hagyomány a kótaji István Király Baptista Általános Iskola életében, hogy a nyári szünidőben egyhetes táborozási lehetőséget kínál a tanulóinak. Az idén immár 8. alkalommal szedték a ,,sátorfákat” kicsik és nagyok, s új helyszínen, a Tisza-tó partján, Tiszafüreden élvezték a tábori élet minden szépségét, izgalmát.

A táboroztató pedagógusok úgy gondolták, hogy egyrészt érdemes kicsit megkésve is megosztani az élményeket lapunkkal, másrészt hátha ötletet merítenek kirándulásokból más oktatási intézmények is, és követik a kótajiak példáját.

Van mire visszaemlékezni

– Mire fogunk szívesen emlékezni? Nem egyszerű dolog felsorolni, hiszen tolulnak az emlékek. Gyönyörű volt maga a táborhely a kör alakban elhelyezkedő faházakkal, festői környezetben. A poroszlói ÖKO Centrum pazar növény- és állatvilága, a kilátóból elénk táruló panoráma. A nem mindennapi vízi játszótér, ahol esetlenül botladoztunk. Kalandos úton, motorcsónakkal jutottunk át a Kaland-szigetre. A legvakmerőbbek szédítő magasságokban teljesítették a bátorságpróbát, de a kicsik is megdolgoztak a különböző feladatok teljesítésével, a miniakadályok leküzdésével – elevenítették fel az élményeket a pedagógusok és a diákok.

Egy napon sem tétlenkedtek

– A napi programok megkoronázása a strandolás volt. A morotva kellemes, selymes vize elviselhetővé tette a hőséget. Egyetlen napot sem töltöttünk tétlenül.

– Mi sem volt méltóbb a tábor zárásához, mint a naplementés vízi túra. A kikötőből induló gyors halászhajók megteltek gyerekzsivajjal, ami a holtág zegzugos vízi útjain elhalkult. Megfigyeltük a madarakat, tőlünk karnyújtásnyira vadászott az ismert gyermekmondóka vakvarjúcskája, a bakcsó. A Tiszán olyan képfelvételek készültek a naplementéről, amiről eddig úgy gondoltuk, hogy csak photo­shoppal lehetséges – áradoztak a táborozók.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában