Helyi közélet

2016.10.20. 10:51

Küldjön hírt - Fakanál, favilla, fatányér

Kisvárda - Néprajzi vetélkedőt rendezett a Rétközi Múzeum középiskolások számára.

Kisvárda - Néprajzi vetélkedőt rendezett a Rétközi Múzeum középiskolások számára.

2016. október 18-án a Rétközi Múzeumban néprajzi vetélkedőt tartottunk.

A vetélkedő keretében sor került a néprajzi gyűjtemény bemutatására, és egy prezentáció keretében a háztartási eszközök, valamint a kenderfeldolgozás eszközeinek a megismertetésére is. Négy középiskola – Bessenyei György Gimnázium és Kollégium, Kisvárdai SzC II. Rákóczi Ferenc Szakgimnázium és Szakközépiskola, Kisvárdai Református Óvoda Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, Szent László Katolikus Gimnázium Szakgimnázium Általános Iskola, Kollégium és Gimnázium – összesen nyolc csapattal vett részt a vetélkedőn.

Amint a cím is sugallja, a paraszti társadalom női szerepeinek és az ezzel kapcsolatos hagyományoknak a megismertetése volt a célunk, mégpedig játékos módszerekkel egy vetélkedő keretein belül. A rendezvény tartalmas volt és nagyon jó hangulatban zajlott. Minden csapat méltóan képviselte iskoláját és ennek megfelelően az elért eredménytől függően díjazásban is részesült. Köszönjük az középiskoláknak a részvételt, a széleskörű érdeklődést és az együttműködést.

- A rendezők -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában