Helyi közélet

2016.10.31. 11:42

LEGO-val az állatvédelemért

Nyíregyháza - Közel száz diák épített LEGO-képeket az állatvédelem jegyében.

Nyíregyháza - Közel száz diák épített LEGO-képeket az állatvédelem jegyében.

– Tizenkét iskola közel száz diákja vett részt az Állati Építés című programon, amelyet a nyíregyházi LEGO-gyár, a Wesselényi Miklós Szakgimnázium és Szakiskolában működő Tekerd! csoport és a Nyíregyházi Állatpark közreműködésével szerveztek meg. A rendezvény többek között azt mutatta be, hogyan lehet alternatív eszközökkel problémamegoldásra ösztönözni, összetett témák kreatív feldolgozására motiválni a fiatalokat.

Reggeltől délutánig dolgoztak

Sok ezer LEGO-kocka felhasználásával születtek meg azok a látványos, fekete-fehér alkotások, amelyek a fajmegóvás fontosságára hívják fel a figyelmet. Reggeltől délutánig dolgoztak 12 iskola diákcsoportjai a Váci Mihály Kulturális Központban. Az 5-6 fős csapatok a város legtöbb középiskoláját képviselték, de az AFS nemzetközi csereprogramnak köszönhetően külföldi diákcsoportok is részt vettek.

Minden csapat épített egy nagy méretű, veszélyeztetett állatfajt ábrázoló képet LEGO-kockákból, ám emellett még számos érdekes programot kellett teljesíteniük a fiataloknak. Megépítették a jövő zöldvárosát és egy akadályokat leküzdő LEGO-vonatot, állatok lábnyomait keresték szerte a belvárosban, előadásokat hallgattak a Nyíregyházi Állatpark képviselőjétől és egyéb izgalmas feladatok révén járták körül a témát.

Motiválni a diákokat

– Abban hiszünk, hogy játékos, nyílt feladatmegfogalmazásokkal sokkal jobban lehet motiválni a diákokat a problémák megoldására, mintha korlátoznánk a kreativitásukat. Ezúttal egy lényeges témát jártunk körül: miért fontos a veszélyeztetett állatfajok védelme, hogyan lehet apró dolgok révén is jelentős felismeréseket szerezni környezetünkkel kapcsolatban. Bízom benne, hogy mindenki élvezte a feladatokat és sok örömöt, motivációt vitt magával – mondta el Mező Bálint, a LEGO Csoport Helyi Közösségi Szerepvállalással foglalkozó munkatársa.

Érdeklődőbbek lettek

– A Wesselényi Miklós Szakgimnázium és Szakiskolában létrehozott Tekerd! csoportunk már évek óta épít művészeti alkotásokat LEGO-kockákból. Azt tapasztaljuk, hogy nemcsak értelmes időtöltést ad ez a fiataloknak, hanem rengeteg új ötletet merítenek belőle – újabb és újabb projekttervekkel állnak elő a csoport tagjai, és az építés mellett más területeken is sokkal motiváltabbak, érdeklődőbbek lettek. Reményeink szerint a rendezvényen részt vevő diákokat is megérintette ez az alkotó szellemiség – tette hozzá Hudák Zsolt, a Wesselényi tanára.

- KM -


Az embléma is elkészült

– Mindig nagy öröm, ha felhívhatjuk a fiatalok figyelmét a veszélyeztetett állatfajok védelmére. Nagyon jó volt látni, hogy milyen érdeklődéssel és kíváncsisággal vetették bele magukat a diákok a feladatok megoldásába. Külön öröm számunkra, hogy elkészült a Nyíregyházi Állatpark logója is LEGO-kockákból, amit terveink szerint a későbbiekben ki fogunk helyezni a parkban is – osztotta meg lapunkkal a véleményét Révészné Petró Zsuzsa, a Nyíregyházi Állatpark kommunikációs vezetője.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában