Helyi közélet

2016.10.14. 15:56

Lenyűgözte a zsűrit a Bánkirobot Team radonmérője

Debrecen, Nyíregyháza - A Bánki tanára és volt diákja is ott lehet a jövő évi fesztiválon.

Debrecen, Nyíregyháza - A Bánki tanára és volt diákja is ott lehet a jövő évi fesztiválon.

Nemzetközi tudományos fesztivált rendeztek Debrecenben, ahol közel 100 hazai és határon túli tanár mutatta be új módszertani fogásait, eszközeit, projektötleteit a fizika, kémia, biológia, informatika vagy a komplex természettudomány szakterületén.

Érdekes kísérletek, eszközbemutatók, workshopok és látványos kísérleti bemutatók gazdag választékát kínálták a standok, műhelyfoglalkozások, emellett az előadóterem színpadán is valóságos showműsorokat látott az Agora közönsége.

A bemutatott projekteket neves hazai és külföldi szakemberekből álló zsűri értékelte.

Zsigó Zsolt, a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiumának tanára a standján konzervdobozból épített radonmérő készüléket mutatott be. A projekt olyannyira elnyerte a zsűri tetszését, hogy projektgazdaként vehet részt júniusban a „Sience on stage” nemzetközi fesztiválon (ugyancsak a cívis városban), míg Hábel Ervin régi bánkis diák a magyar delegáció tagjaként képviseli hazánkat. A jövő évi fesztivál rendezőjeként Magyarország 28 országot lát majd vendégül.

Jelenleg pedig már Zsigó tanár út tanítványaival Rómában van – hisz minden út oda vezet. Rendkívüli megtiszteltetés érte a Bánkirobot Team tagjait, akik mindannyian a Nyíregyházi Szakképzési Centrum Bánki Donát Műszaki Középiskolája és Kollégiuma diákjai. A csapat számos elismerést érdemelt ki innovatív, kreatív fejlesztések, gyakorlatban alkalmazható ötletek sikeres megvalósításával itthon és külföldön egyaránt. Ezáltal kaptak lehetőséget a szakmai kiállítással egybekötött bemutatóra az olasz fővárosban. A „Maker Faire”-re az előző évihez hasonló, százezres (!) látogatóseregre számítanak a szervezők.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában