Helyi közélet

2016.10.26. 16:59

Meg kell tanulni nyerni!

Nyíregyháza - Versenyzés, versengés. Ez kíséri immáron majd’ három évtizede ifjabb Rabócsi Tibor életét. Előbb a versenypályákon, majd váltva az üzleti életben, a mindennapokban.

Nyíregyháza - Versenyzés, versengés. Ez kíséri immáron majd’ három évtizede ifjabb Rabócsi Tibor életét. Előbb a versenypályákon, majd váltva az üzleti életben, a mindennapokban. Több technikai sportágban is szép sikereket ért el. Gokartozásban kétszer szerzett bajnoki címet, fénykorát azonban a ralikrosszban eltöltött, sikerekkel teli esztendők jelentik, ebben a szak­ágban is kétszer végzett az élen a magyar bajnokságban, és a nemzetközi porondon is letette a névjegyét. A zárószámot a rali jelentette, itt talán bennmaradtak az igazán nagy eredmények, bár az elért helyezések miatt aligha kellene röstelkednie.

Ahol a legfontosabb a siker

– A versenyzésben és az üzleti életben is a legfontosabb a siker, hiszen azért indulunk el egy versenyen, egy tárgyaláson, egy munka elkezdésekor, hogy nyerjünk – vallja ifjabb Rabócsi Tibor. – Ez természetes, és meg lehet tanulni nyerni. Persze ez nem könnyű, mert nagyon sok munkára van szükség. A majd’ három évtizedes versenyzői pályafutásom sok mindenre megtanított, amelyeknek a mai napig hasznát veszem. Céltudatosság, gyors reakció, önfegyelem, alázat a munka iránt és csapatmunka. Mindig a maximumra kell törekedni, mert a sikereket nem adják ingyen.

Letisztult, egyszerű formák

Amíg a versenypályákon a másodperc töredéke alatt kellett dönteni, az otthon teremtésében, kialakításában nem volt lényeges a gyors reakcióidő. Megfontoltan, türelmesen építtette meg álmai házát. Pár év alatt elkészült az az otthon, amelyet a Szép Házak Magazinban a nagyvilág elé tártak.

– Számomra mindig is fontos volt az otthon, és ezalatt nem csak a lakást értem. Valóban nem kapkodtam el, tíz éve a telek kiválasztásánál is sok szempontot vettünk figyelembe, míg megtaláltuk ezt a kis dombos területet. Az építésnél nem hajtott a tatár, volt hol laknunk, ezért mindig arra törekedtem, hogy a lehető legjobb minőségben készüljön az otthonunk. Úgy vélem, minden stílus szép, engem a ­minimálstílus fogott meg leginkább. A letisztult, egyszerű formák, a fényes, nagy terek, az így kialakított harmónia tetszik. Persze nagyon vártuk, hogy végre beköltözhessünk, és nagyon szeretünk itt élni.

Horgászbot után vadászpuska

Rabócsi Tibor adrenalinszintjével eddig sem volt gond, ám a mindennapok feszültségét eddig is profi módon kezelte. A technika világából már ifjú gokartosként is gyakorta töltődött fel a természetben, nevezetesen a vízpartokon. A horgászat nagyon sokáig jelentette a kikapcsolódást, nemrégiben itt is szakágat váltott. A horgászbotot vadászpuskára cserélte.

A munka mellett a kikapcsolódásra is időt szakít, és leginkább arra, hogy minél többet legyen családja körében, feleségével, no meg természetesen a tízesztendős Fannival és a hároméves Tibikével.

Az írás teljes terjedelemben megjelent a Kelet-Magyarország Kontúr magazinjában, mely korlátozott számban megvásárolható szerkesztőségünk ügyfélszolgálatán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában