Helyi közélet

2016.10.20. 07:57

„Mintha kikapcsolták volna…” - Halála előtt hét hónapig feküdt kómában a dombrádi szórakozóhelyen megvert férfi

Dombrád - Huszonkilenc gyertya – ennyi lobogott volna a tortáján Attilának, akit még márciusban vertek meg egy dombrádi szórakozóhelyen. Ő azonban már nem fújhatta el az apró lángokat. Születésnapja előtt néhány órával elhunyt a nyíregyházi kórházban.

Dombrád - Huszonkilenc gyertya – ennyi lobogott volna a tortáján Attilának, akit még márciusban vertek meg egy dombrádi szórakozóhelyen. Ő azonban már nem fújhatta el az apró lángokat. Születésnapja előtt néhány órával elhunyt a nyíregyházi kórházban. A gégényi fiatalember szerettei nem tudnak belenyugodni abba, hogy hónapok óta nem vontak senkit felelősségre a történtek miatt. Brutális erőszakról beszélnek, mely barátjuk, családtagjuk elvesztéséhez vezetett.

Senki nem látott semmit

– Aznap este rengetegen voltak a szórakozóhelyen, legalább háromszor annyian, mint az megengedett lett volna. Tíz percre hagytam magára, kértem, hogy maradjon a pultnál, nehogy elkeveredjünk egymástól a tömegben. Az utcáról telefonált, hogy menjek, mert megverték – idézte fel azt a bizonyos márciusi éjszakát remegő hanggal Attila barátja.

– Amikor odaértem, vérzett a feje, az orra, de még magánál volt. Bevittem a kisvárdai kórházba, onnan átkerült Nyíregyházára, ahol kiderült, hogy a koponyatörés miatt kialakult egy vérömleny a fejében. Várták, hogy felszívódjon, de ez nem történt meg, sőt háromszorosára nőtt. Debrecenben megműtötték, az orvosok elmondták, hogy egy csontszilánk átvágott egy eret, az okozta a korábbi vérzést.

– A beavatkozás után mintha kikapcsolták volna, nem reagált semmire… Hét hónapig feküdt így a kórházban, reflexszerű mozdulatai voltak, de többé nem ébredt fel – sóhajtott fájdalmasan Attila barátja.

A gégényi férfit visszaszállították Nyíregyházára, azonban néhány hét múlva összeomlott a szervezete, a pillekönnyűre fogyott Attilának megállt a szíve.

– Megpróbáltunk minél több emberrel beszélni arról az estéről, hátha találunk valakit, akinek van valamilyen használható információja. Sok mindent megtudtunk, a rendőrségnek is elmondtuk, hogy Attila véletlenül keveredett bele egy dulakodásba, ami még csak verekedés sem volt. Amikor elestek, jöttek a biztonságiak és kivitték őket. Hogy kint mi történt, azt csak a biztonsági őrök tudják… Amikor kérdeztem őket, hogy mit láttak, azt felelték, semmit. Aki lehúzta őt az út széléről, még mentőt sem hívott hozzá, pedig vérzett.

– Hosszú idő telt el azóta, de semmivel nem vagyunk előrébb, mint akkor, ezért olyan nehéz feldolgozni az egészet nemcsak nekünk, barátoknak, hanem Attila családjának is.

Nem nyilatkozhattak

Megkerestük írásban a megyei rendőr-főkapitányság sajtóosztályát. Szerettük volna megtudni, van(nak)-e gyanúsítottja(i) az ügynek, mit állapított meg a korábbi nyomozás, és milyen büntetésre számíthat(nak) a tettes(ek), ha bebizonyosodik, hogy a verekedés közben szerzett sérülések okozták Attila halálát.

– Az ügyben a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya jelenleg is nyomozást folytat, a körülmények tisztázása folyamatban van. A nyomozás jelenlegi szakaszában nem áll módunkban bővebb tájékoztatást adni – tudatta lapunkkal Fehérvári Marietta sajtóreferens.

Sikerült telefonon elérni a dombrádi szórakozóhely vezetőjét, aki érdeklődésünkre közölte: a nyomozás befejezéséig nem kíván nyilatkozni a sajnálatos esetről.

KM-CsA


Dombrád – A rendőrség még vizsgálja a dombrádi csárdában történt bántalmazás körülményeit.

Dombrád – A dombrádi Tisza-parton található csárdában márciusban brutálisan összevertek egy 28 éves gégényi férfit. Több olvasónk is arról tájékoztatta portálunkat, hogy életét vesztette az áldozat. A rendőrség megerősítette az információt.

Dombrád – A dombrádi Tisza-parton található csárdában majdnem halálra vertek egy 28 éves gégényi férfit, a rendőrség a lakosság segítségét kéri.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában