Helyi közélet

2016.10.27. 18:10

Pályaorientációs árnyékprogram indult fiatalok számára

Budapest - Elindult Magyarországon is a "Leaders-for-a-Day" (egy nap a főnökkel) fiatalok pályaorientációs árnyékprogramja - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-t csütörtökön.

Budapest - Elindult Magyarországon is a "Leaders-for-a-Day" (egy nap a főnökkel) fiatalok pályaorientációs árnyékprogramja - tájékoztatta a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) az MTI-t csütörtökön.

A programot a brüsszeli a Junior Achievement (JA) Europe égisze alatt Európa-szerte egy időben rendezik meg - áll a közleményben. A program keretében a középiskolás diákok egy napra egy cégvezetőhöz látogathatnak el, hogy betekintsenek a mindennapi munkájába. A fiatalok ilyen módon gyakorlati tapasztalatot szerezzenek a vállalkozói világból, és ezáltal inspirációt kapjanak a vállalkozói életformára.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a Junior Achievement Magyarország felkérésére 2015-ben csatlakozott a kezdeményezéshez.

A magyarországi indítóeseményén Lepsényi István, az NGM Gazdságfejlesztésért és -szabályozásért felelős államtitkára kiemelte: az NGM számára fontos, hogy támogassa a a fiatalok kezdeményezőkészségének és vállalkozói kompetenciájának fejlesztését.

"Érdekünk, hogy növeljük az Európai Unió átlagától ma még elmaradó vállalkozói hajlandóságot, és hogy Magyarországon jól működő, növekedésvezérelt vállalkozások működjenek" - fogalmazott az államtitkár.

Lepsényi István emlékeztetett arra, hogy a szaktárca egyéb formában is részt vállal a vállalkozói kedv ösztönzésében.

Példaként említette az Ifjúsági Garancia rendszert, amely az ifjúsági munkanélküliség csökkentését, a fiatalok élethelyzetének javítását szolgálja. A minisztérium több GINOP forráson keresztül is támogatja a Magyarország területén új egyéni vagy mikrovállalkozás indítását tervező fiatalok felkészítését, vállalkozásuk indítását - jelezte.

- MTI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában