Helyi közélet

2016.10.21. 08:33

Többmilliós bérkölcsönt kap Érpatak

Érpatak - Visszatérítendő támogatást kap a község önkormányzata, hogy ki tudja fizetni az elmaradt dolgozói béreket.

Érpatak - Visszatérítendő támogatást kap a község önkormányzata, hogy ki tudja fizetni az elmaradt dolgozói béreket.

- A 4,2 millió forint visszatérítendő támogatás egy úgynevezett lebonyolítási számlára kerül, így semmi, illetve senki nem veszélyeztetheti az elmaradt munkabérek mihamarabbi kifizetését Érpatakon. A Magyar Államkincstár és a helyi önkormányzat megállapodása alapján a kamatmentes „önhikit” a minisztérium meghitelezi, majd a soron következő állami normatívából vonni fogják a tartozást – ismertette az eljárás részleteit dr. Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselő.

– Ez a szituáció elkerülhető lett volna, ha a polgármester és a jegyző nem dönt úgy, hogy a korábban – célzottan és jogszerűen – elkülönített számlán tartott (köz)munkabéreket és egyéb járandóságokat az inkasszós főszámlára helyezik át. – Érthető az érintettek türelmetlensége és felháborodása, hiszen hosszú hetek óta nem jutottak hozzá a keresetükhöz, amiből gondoskodni tudnának önmagukról, családjukról. Az érpataki emberek is számíthatnak a Fidesz-KDNP kormány segítségére – tette hozzá a képviselő.

Pályáztak és demonstráltak is

Orosz Mihály Zoltán, a település polgármestere szerint Simon Miklós „ismét más tollaival akar ékeskedni”, hiszen a „becstelenül visszatartott” hóközi bérkifizetések megnyugtató rendezése az érpataki képviselő-testület előterjesztésének, a közmunkások parlament előtti demonstrációjának és kitartásának köszönhető, nem pedig a fideszes hon­atya közbenjárásának.

Az Érpatak honlapján olvasható közleményében a község vezetője pontokba szedve mutat rá, miként igyekeztek megakadályozni „Simonék” a zárszámadás elfogadását és a bérkifizetéseket.

Orosz Mihály Zoltán leszögezi: döntően a polgármester, a jegyző és a pénzügyes munkájának köszönhető rendkívüli települési támogatásra irányuló pályázat, a közmunkásokkal közös budapesti demonstráció és a Belügyminisztériumban dolgozók tisztánlátása, felelősségteljes munkája jóvoltából történhet meg az érpataki dolgozók bérének kifizetése.

KM-PI


Érpatak – Megtartják-e az időközi választást december 11-én Érpatakon? – fordult hozzánk több helyi lakos, miután egymásnak ellentmondó hírek jelentek meg az elektronikus és nyomtatott sajtótermékekben.

 


Érpatak - Ahogy már beszámoltunk, keddi ülésén 4:3 arányban feloszlatta magát az érpataki képviselő-testület. Az esetről és előzményeiről Orosz Mihály Zoltán szerdán rendkívüli sajtótájékoztatón számolt be. Szerettük volna megszólaltatni a másik oldalt is.

 


Érpatak - Orosz Mihály Zoltán érpataki polgármester szerdán délután rendkívüli sajtótájékoztatót hívott össze.

 


Érpatak - Feloszlatta magát Érpatak képviselő-testülete keddi ülésén, ezért a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei községben időközi polgármester- és képviselő-választást kell tartani - közölte a település Bökönnyel közös önkormányzati hivatalának jegyzője szerdán az MTI-vel. A község független polgármestere szerint egyes képviselők együttműködésének hiánya csődközeli helyzethez vezetett volna.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában