Helyi közélet

2016.10.14. 19:04

Várják a pályázatokat: Jézus életének huszonegy mozzanata az ötletadó

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Váci Mihály Kulturális Központ és a Hetednapi Adventista Egyház a Pál Gyula Teremben október 20-a és november 19-e között látható Aknay János, ef Zámbó István és Tábori Csaba festményeiből álló Jézus élete című kiállítással egybekötve, ezzel egyező című rajzpályázatot hirdet 1–6. és 7–12. osztályos tanulók részére – huszonegy bibliai történet alapján.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - A Váci Mihály Kulturális Központ és a Hetednapi Adventista Egyház a Pál Gyula Teremben október 20-a és november 19-e között látható Aknay János, ef Zámbó István és Tábori Csaba festményeiből álló Jézus élete című kiállítással egybekötve, ezzel egyező című rajzpályázatot hirdet 1–6. és 7–12. osztályos tanulók részére – huszonegy bibliai történet alapján. A pályázatra A/4-es vagy A/3-as méretű, álló vagy fekvő, bármilyen kézi technikával készült (ceruza, szén, pasztell, zsírkréta, akvarell stb.) alkotásokat várnak, melyek hátoldalán fel kell tüntetni a pályázó adatait (név, cím, telefonszám, e-mail-cím, életkor, osztály, iskola és felkészítő tanár neve). A beérkezett műveket szakmai zsűri, Homoródi Éva festőművész és Endresz Ágnes látványtervező művész bírálja el.

Országjáró kiállítássorozat

Minden pályázó értékes könyvjutalmat kap. Mindkét kategória első, második és harmadik helyezettje tíz-, nyolc- és hatezer forint díjazásban részesül. A Jézus élete országjáró kiállítássorozat végén a győztesek a többi megyeszékhelyen meghirdetett verseny nyerteseivel együtt közös tárlaton szerepelnek a három képzőművésszel a fővárosban.

A pályaművek leadási határideje november 10-e, csütörtök 17 óra, helyszíne a nyíregyházi Városi Galéria. Az alkotásokból november 14–19. között kiállítás nyílik a Kodály Zoltán Általános Iskolában, ahol november 16-án, szerdán 15.30-tól eredményhirdetéssel egybekötött díját­adóra várják a fiatal művészeket.

KM


Az alábbi történetek közül választhatnak

Krisztus fogantatása

Krisztus születése

Jézus keresztsége

A kánai menyegző, Jézus első csodája

A hegyi beszéd, a nyolc boldogmondás

Jézus a tengeren jár és a süllyedő Pétert felemeli

A házasságtörő nő

Engedjétek hozzám a gyermekeket!

Lázár feltámasztása

Jézus bevonulása Jeruzsálembe

Az utolsó vacsora

A lábmosás

Krisztus Pilátus előtt

Golgota, Krisztus keresztre feszítése

Jézus feltámadása

Hitetlen Tamás

A keresztség parancsa

A hármas angyal üzenete

Jézus, az ítélőbíró

Új világ – új Jeruzsálem

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában