Helyi közélet

2016.11.20. 14:27

A bőgő hangot követték reggel

Jánd - Két szereposztásban vett részt a közelmúltban a jándi vadászháznál megrendezett trófeamustrán Szabó József, a Beregi Tisza Vadásztársaság elnöke.

Jánd - Két szereposztásban vett részt a közelmúltban a jándi vadászháznál megrendezett trófeamustrán Szabó József, a Beregi Tisza Vadásztársaság elnöke. Egyrészt betöltötte a házigazda szerepét, másrészt azon vadászok közé tartozott, akik büszkén mutatták be az idén elejtett szarvasuk trófeáját. Kérésünkre ismét felidézte a vadászat napját.

– Az egyik szeptemberi napon már hajnali öt órakor a fiammal elindultam gímbikára vadászni, a vadásztársaságtól ugyanis a munkámért ajándékba kaptam ezt a kilövést. Nagy bőgés fogadott bennünket Csaroda-Jánd határába. Néhány bikát megközelítettünk, de azok még nagyon fiatalok voltak, amelyeknek pedig a hangját hallottuk, hallás alapján nem tudtuk elbírálni, hogy elejthetőek-e.

A nappali dísze immár

– Gyalogoltunk tovább az ugornyai határba, a Nagy Örvény dűlőbe, ahol a bőgő hangot követve észrevettünk egy bikát, ami a fűben feküdt, körülötte pedig négy tarvad volt. A helyzet érdekessége, hogy éppen az én földemen tartózkodtak – elevenítette fel az élményeket Szabó József. – Először csak az agancsát láttuk meg a bikának, aztán hirtelen felállt, hogy a tarvadakat terelgesse. Akkor figyelhettük meg teljes valójában. A fiam vadgazdamérnök, jogosult arra, hogy vadászhasson, jóváhagyta a lövésre érett szarvas elejtését. A mostani fegyveremet vagy tíz éve használom, egy megbízható 7 mm-es Remington Magnum, a vadat egy nyaklövéssel sikerült elejtenem. Az agancs súlya 7.46 kilogramm volt. Nem ez életem legnagyobb trófeája, egy korábban elejtett szarvas agancsa vagy 20 dekagrammal nehezebb volt. A lakásom nappalijának dísze immár a gím agancsa a többi gím- és dámtrófea, illetve vaddisznóagyar mellett.

KM-MML

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában