Helyi közélet

2016.11.25. 12:26

A megye, ahol jó élni, és ahová jó is visszajönni

Nyíregyháza - Az intézményfenntartói szerepkörből a területfejlesztés koordinátorává avanzsált megyei közgyűlés részéről Baracsi Endre alelnök szólt a rendezvény vendégeihez.

Nyíregyháza - Az intézményfenntartói szerepkörből a területfejlesztés koordinátorává avanzsált megyei közgyűlés részéről Baracsi Endre alelnök szólt a rendezvény vendégeihez.

– A Területfejlesztési és Operatív Programok nagy része még nincs lekötve, most 103 beadott pályázatunk van. Azon dolgozunk, hogy az itteniek elmondhassák magukról, hogy ebben a megyében jó élni és adott esetben jó ide visszajönni – fogalmazott a megyei közgyűlés alelnöke, aki hozzátette: a pályázatok révén szeretnék segíteni mind a foglalkoztatókat, mind pedig a foglalkoztatottakat.


A generációs különbségek

A Michelinnél figyelembe veszik az Y generáció „másságát”.

– Miért elkerülhetetlen, hogy az X és Y generáció közötti különbségekkel tisztában legyenek a cégek vezetői? Miként más az Y generáció, mint az előző volt?

Ezeket a kérdéseket taglalta hozzászólásában a Michelin Hungária Kft. nyíregyházi gyárának igazgatója. Dr. Nemes Attila kifejtette: igen fontos tisztában lenni, mi az, amiben a generációs csoportok a leginkább eltérnek egymástól, melyek azok a tényezők, amelyek konfliktusokhoz vezethetnek.

Folyamatos tanulás

A gyárigazgató előadásából kiderült: az eltérések megnyilvánulhatnak egyebek mellett a változásokhoz, a folyamatos tanuláshoz viszonyulásban, a karrierépítésben, vezetőkkel, illetve a munkakörnyezettel szembeni elvárásokban. Mert a Y generáció most 20–35 éves korú tagjainak, mint értékes munkavállalóknak a megtartásához a menedzsmentnek alapos ismerettel kell rendelkeznie erről a korosztályról. Például azzal, hogy ők „online élnek”, számukra legfontosabb digitális tudást már nem az előző generációtól, hanem saját maguktól, kortársaiktól szerzik meg. Fontos számukra a munka, ám a magánélet nem különben. Egyre több autonómiát szeretnének a munkában, így csak ennek biztosításával foghatók meg.

– A Michelin sok energiát fektet a nála dolgozó emberek fejlesztésébe, ami pozitív hatással volt a termelésre is. Sikerült elérni, hogy a fizikai dolgozóik döntésképessé tételével gyorsabban tudnak reagálni a felmerülő problémákra, alacsonyabb lett a munkaerő-fluktuáció, mindez végül a cég eredményességében kamatozik – mondta dr. Nemes Attila, a Michelin nyíregyházi gyárigazgatója.


Kellett, a hatékonyság azonban kérdőjeles

Manapság a munkaerő a hazai vállalkozások legnagyobb gondja – mondta zárszavában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. Pekó László emlékeztetett rá, hogy a külföldön munkát vállalt félmillió aktív magyar (zömmel szakmunkás és mérnök) hiányzik itthonról. A közfoglalkoztatás intézménye kellett, de az így foglalkoztatott mintegy 300 ezer ember munkájának hatékonysága mára erősen megkérdőjeleződött. Vissza kell terelni őket a versenyszférába, de nagy kérdés, tudnak-e dolgozni napi 8 órát egy gyártószalag mellett, vagy a kereskedelemben. Ami a béremelést illeti, természetesen indokolt volt, de negatív következményekkel is járhat – vélekedett az elnök.


Stabil megyei vállalkozások

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Adó- és Vámigazgatóságának adóügyi igazgató-helyettese kiemelte: a TOP 100-as vállalkozások köre stabilitást mutat az elmúlt évek viszonylatában, ami hűen tükrözi a megye gazdasági potenciálját. – 2014-hez képest tavaly 1274 fővel nőtt a megyében foglalkoztatottak száma – közölte dr. Ondi Sándor.


Nem értett egyet, de aláírta

A VOSZ mérsékeltebb emelésbe lett volna hajlandó belemenni.

A kis- és középvállalkozások (kkv) képviseletére felesküdött Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) nem igen sikerült tagsága érdekeit keresztülvinnie a bértárgyalásokon – ismerte be a TOP 100 rendezvényen a VOSZ megyei elnöke. Czomba Csaba hangsúlyozta: a szövetség csupán a 10 százalékos minimálbér és a 20 százalékos garantált bérminimum emelésbe akart belemenni. Az ettől jóval magasabbal egyet nem értve, mégis aláírta tegnap a megállapodást, mert nem akarta cserben hagyni a 900 ezer minimálbéres munkavállalót. Ugyanakkor erősen tartanak attól, hogy nagyon sok céget a kkv szektorban hátrányosan érint ez az előírás, ami nettó 20 százalékos béremelést jelent. – Az kétséges, hogy a vállalkozások érvényesíteni tudnak ezt majd az áraikban – tette hozzá a megyei elnök.

KM

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában