Helyi közélet

2016.11.24. 15:10

A Zeiss Vision Hungary Kft. ügyvezetője, Karaffa Róbert nyerte el az idei Top 100 Gazdasági díjat

Nyíregyháza - A Kelet-Magyarország az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan (a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a megyei kereskedelmi és iparkamara hathatós segítségével) az idén is megszervezte gazdasági seregszemléjét, a TOP 100 rendezvényt.

Nyíregyháza - A Kelet-Magyarország az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan (a Nemzeti Adó- és Vámhivatal és a megyei kereskedelmi és iparkamara hathatós segítségével) az idén is megszervezte gazdasági seregszemléjét, a TOP 100 rendezvényt. Az adóhivatal adatai és a szakmai zsűri döntése nyomán a TOP 100 Gazdasági Díjat 2016-ban Karaffa Róbert, a mátészalkai Zeiss Vision Hungary Kft. ügyvezető igazgató nyerte el.

A csütörtöki rendezvényen Kocsis Sándor kabinetvezető. Szerinte a cégek szempontjából évről évre egyszerűbb és hatékonyabb az ügyintézés, gyorsabb a döntéshozatal.

– Január elseje óta 108 törvény módosult annak érdekében, hogy az ügyintézési határidő minél rövidebb legyen. Csökkent a felfüggesztett ügyek száma, az állami rezsicsökkentés révén több milliárd forint maradt az állampolgárok és a vállalkozások zsebében.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal kabinetvezetője hozzátette: a magyar kormány több megyei beruházást is kiemelt beruházássá nyilvánított, így a LEGO, az INTERSPAN, a Master Good és az AlcoWorld is a szokottnál gyorsabban valósíthatja meg elképzeléseit.

Kocsis Sándor beszéde végén a hazai gazdaságot egy családi házhoz hasonlította: az állam jelenti a tetőt, a falakat a magyar vállalkozások biztosítják, az alapot pedig a hazai emberek tudása adja.

Távlati tervek

A nyíregyházi önkormányzatot Batizi Tamás képviselte, aki részletekbe menően vázolta fel a város távlati terveit a hallgatóságnak. A kabinetvezető kiemelte: nettó 3 milliárd forintból felépülhet egy atlétikai centrum, ami nemcsak a helyi atléták számára lehet örömteli hír, hanem a régióban egyedüliként sportszállóként is funkcionálhat.

Folytatódnak a városban az útfelújítások, a Sóstói Múzeumfalu is új, a mai fiatalokat is lekötő attrakciókkal bővülhet, fejlődhet az állatpark, de „nagy durranás” lehet a múltban négycsillagos szálloda is.

– A szabadtéri színpad rekonstrukciója is megkezdődik a jövőben, az új hangtechnikának köszönhetően remélhetőleg a környéken élőket is kevésbé fog majd „zavarni” egy-egy előadás. A csapadékvíz elvezetésének problémáját is orvosolni szeretnénk, úgy, ahogy ezt a Malomkert és az Érkert esetében tettük – fogalmazott Batizi Tamás, a megyeszékhely önkormányzatának kabinetvezetője, majd hozzátette: egy zöld város kialakításán fognak dolgozni, folytatódnak a gazdaságösztönző útfejlesztések, ahogy a Bencs villa is méltó köntösbe öltözhet.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország 2016. november 25-i számában és a kelet.hu-n.


Nyíregyháza - A francia Michelin nyíregyházi gumigyára vezeti a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei székhelyű vállalkozások TOP 100 listáját, amelynek adatait csütörtökön hozták nyilvánosságra Nyíregyházán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában