Helyi közélet

2016.11.17. 12:20

Az IC-n lopott Debrecen és Nyíregyháza között - Még a kéziféket is meghúzta, és leugrott a vonatról

Nyíregyháza - A vádlottat mint többszörös visszaesőt ítélték másfél év börtönre Nyíregyházán.

Nyíregyháza - A vádlottat mint többszörös visszaesőt ítélték másfél év börtönre Nyíregyházán.

Lopás vétsége miatt a Nyíregyházi Törvényszék másodfokú tanácsa 1 év 6 hónap börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte P. J. G. vádlottat mint többszörös visszaesőt.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 2014. december 14-én délután a Budapestről Nyíregyházára közlekedő InterCity vonaton közlekedett. Debrecen állomást elhagyva a vádlott a vonaton utasként tartózkodó H. J. sértett fogasra felakasztott kabátjának zsebéből eltulajdonította a pénztárcáját, amelyben 18.000 Ft készpénz és igazolványok voltak.

A sértett a lopást jelezte a jegykezelőnek, aki értesítette a rendőrséget. Amikor a vonat megérkezett a nyíregyházi vasútállomásra, a rendőrök észlelték, hogy a vádlott és élettársa a vonatról leszállva gyanúsan viselkedett. Igazoltatást követően megtalálták náluk a sértett pénztárcáját a benne lévő pénzzel és iratokkal együtt.

A vádlott ezt követően 2015. április 30-án is felszállt a Nyíregyházáról Budapestre közlekedő InterCity vonatra. Az indulást követően K. S. utas figyelmetlenségét kihasználva, a mellette lévő táskából eltulajdonította pénztárcáját 22.500 Ft és 220 Hrivnya készpénzzel, iratokkal együtt.

A sértett jelezte a lopást a jegykezelőnek, aki odament a vádlotthoz, és felszólította, hogy mivel érvényes menetjegy nélkül utazik, vásárolja azt meg. A vádlott odaadta a jegykezelőnek az általa eltulajdonított 220 Hrivnyát és 2.500 Ft-ot, majd meghúzta a kéziféket, és a vonatról leugrott. Az eltulajdonított 20.000 Ft nem térült meg.

Az ítélet jogerős.

- Dr. Toma Attila sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában