Helyi közélet

2016.11.02. 17:56

DIOO – De jó!

Nyírmada - Aki járt már a Nyírmadai Napsugár Óvodában tudhatja, hogy: „Olyan ez az óvoda, mint egy mesepalota!”

Nyírmada - Aki járt már a Nyírmadai Napsugár Óvodában tudhatja, hogy: „Olyan ez az óvoda, mint egy mesepalota!” Sikeres pályázatainknak köszönhetően egy tökéletesen felszerelt, gyönyörű épület (benne 10 csoportszoba, fejlesztőszoba, tornaterem, sószoba, saját konyha) lehet itt a 240 óvodás második otthona. A mindennapjaink is erről szólnak: otthonos, családias, nyugodt légkört teremteni a gyerekeknek úgy, hogy a játékos tevékenységek közben minél több lehetőségük legyen a tapasztalatszerzésre, fejlődésre. Emellett keressük az új módszereket, lehetőségeket is.

Október 25-én – dr. Kozák Gyuláné óvodavezetőnk szervezésének köszönhetően - egy olyan bemutatónak adhattunk otthont, amely bennünket s meghívott vendégeinket (óvodavezetőket, óvodapedagógusokat, pedagógusokat) egyaránt elvarázsolt.

Both Ildikó ismertetőjét és Konkolyi Sándor szoftverfejlesztő prezentációját meghallgatva, megismerkedhettünk a „DIOO”-val, azaz a „Digitális OkosJáték Óvodásoknak” elnevezésű képességfejlesztő eszközzel. A világunk, de főleg a digitális világ folyamatosan és megállíthatatlanul fejlődik, és egy magyar fejlesztőcsapat ezt felismerve, alkotta meg ezt az érintőképernyős „csodát”, amelynek kezelése nem okoz gondot a gyerekeknek, ugyanakkor határtalanul sokrétűen alkalmas az óvodások képességeinek fejlesztésére, fejlődésüknek nyomon követésére is.

A „DIOO” lényege, hogy úgy tanítja a gyerekeket, hogy végig azt hiszik játszanak. Tulajdonképpen ez egy digitális játékuniverzum, amely játékokon keresztül fejleszti a gyerekek alapképességeit -fejlettségi szintjüknek megfelelően – úgy, hogy a kicsikben nem is tudatosul, hogy tanulnak is közben, hiszen az egészet játéknak élik meg. Óvodánkban nagyon nagy a halmozottan hátrányos helyzetű gyerekek aránya, akiknek a motiválásában, fejlesztésében nagy segítséget jelenthet a DIOO és az átlagon felüli jó képességű, tehetséges gyerekek „felfedezésében” is támaszunk lehet az eltérő nehézségű játékos feladataival.

Köszönjük a „DIOO” csapatának hogy Budapestről eljöttek hozzánk és megismerkedhettünk ezzel a csodálatos képességfejlesztő eszközzel, és reméljük, hogy hamarosan minél több óvodában elérhető lesz az óvodások számára.

Rebák Tiborné óvodapedagógus

- Rebák Tiborné -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában