Helyi közélet

2016.11.24. 11:51

Együtt-sajtótájékoztató: "Az önkormányzatnak semmilyen beleszólása nem lesz Nyíregyháza oktatásába"

Nyíregyháza - Nyíregyházán gyásznap a mai – fogalmazott csütörtöki, a városi közgyűlést megelőző sajtótájékoztatóján Lövei Csaba.

Nyíregyháza - Nyíregyházán gyásznap a mai – fogalmazott csütörtöki, a városi közgyűlést megelőző sajtótájékoztatóján Lövei Csaba. - A közgyűlésnek ma kell határozatot hoznia az iskolák átadásáról. Nincs kétségem a szavazás kimeneteléről, de attól függetlenül az állam mindenképpen elveszi a város iskoláit, és nem csak a működtetésről van szó, hanem a vagyonról is, amely a helyiek adójából, sőt, a régebbi épületek esetében a kétkezi munkájával jött létre – folytatta az Együtt önkormányzati képviselője.

- Láttuk, milyen problémák fordultak elő az oktató-nevelő munkában, amikor csak az intézmények működtetéséért felelt az állam, most még több gondra számíthatunk. A vagyonvesztésnél is nagyobb baj, hogy a helyi ügyek intézésére megválasztott önkormányzatnak semmilyen beleszólása nem lesz Nyíregyháza oktatásába. Mint az Együtt képviselője, el fogom utasítani ezt a döntést, a felelősséget viseljék a kormánypártiak. Az Együtt programjának alapelve, hogy az emberekhez minél közelebb dőljenek el a dolgok – tette hozzá Lövei Csaba.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában