Helyi közélet

2016.11.13. 10:55

Elismerés és egyben motiváció

Nyírbátor - Az étkezés legyen élmény, élvezet – vallja Rácz Mihály.

Nyírbátor - Az étkezés legyen élmény, élvezet – vallja Rácz Mihály.

Schnitta-díjjal ismerték el Rácz Mihály, a nyírbátori Kakukk étterem tulajdonosa, a Magyar Népi Ízőrző Lovagrend alapítója munkásságát. Azt mondja, bár az elismerést egyedül vehette át, de az a mögött álló teljesítmény igazi csapatmunka.

Szenvedélye lett

A szakember 1975-ben került Nyírbátorba, ahol a város vendéglátása mellett további húsz település ellátása is hozzá tartozott, 1983-ban lett a Kakukk étterem vezetője. Két évvel később megkapták a gasztronómiai szövetség védnöki tábláját, ami arra volt hivatott, hogy elismerje a jók közül is legjobbakat. – Abban az évben egyetlen vidéki étteremként vehettük át az elismerést, ez pedig eldöntötte a sorsomat: akkor lett a szenvedélyem a gasztronómia – mesélte Rácz Mihály, aki szem előtt tartja a hagyományok ápolását, de úgy véli, aki nem halad a korral, az lemarad. Képzéseket szervez, és mert úgy véli, hogy a vendéglátásban dolgozók sokat tanulhatnak egymástól, részt vesz bemutatókon, mestervacsorákon is.

– Negyven év alatt megtapasztalhattam a gasztronómia változásait – volt belőlük bőven! Ezek közül a legfontosabbak, hogy ma már az emberek nagy része nem inni, hanem enni jár az étterembe, az étkezés pedig jóval több, mint a létfenntartás része: élmény és élvezet, amikor valódi műalkotások kerülnek a vendégek tányérjára. A díj nagy elismerés, és egyben komoly motiváció is, de a valódi visszajelzés a vendégektől érkezik.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában