Helyi közélet

2016.11.08. 07:25

Épül a műjégpálya Nyíregyházán, hamarosan nyit

Nyíregyháza - Élesíthetik korcsolyáikat a téli sport szerelmesei: két hét múlva mobil jégpálya nyílik az aréna területén.

Nyíregyháza - Élesíthetik korcsolyáikat a téli sport szerelmesei: két hét múlva mobil jégpálya nyílik az aréna területén.

Megfelelő terület híján tavaly télen nem üzemelt mobil jégpálya a megyeszékhelyen. A téli sport szerelmesei immár elővehetik korcsolyájukat, hamarosan megépül ugyanis a mobil jégpálya a megszokott helyén, a Continental Aréna területén – adta hírül Rendes Sándor, a városháza sajtószóvivője.

Elmondta: a nyíregyházi önkormányzat közel 16 millió forint értékben, 596 óra „jégidő” vásárlásával az idei tanévben is ingyenes téli korcsolyázási lehetőséget nyújt a helyi iskolások és óvodások számára.

– A városvezetés az ősszel nyílt közbeszerzési eljárást írt ki a jégpálya üzemeltetésére, amely a múlt hónapban eredményesen lezárult, így az önkormányzat – a költségvetésben biztosított fedezettel – ismét lehetővé teszi a korcsolyázást a diák- és utánpótlássport, valamint a városlakók számára november 21-étől a jövő év február 24-éig. Az iskolák tanítási napokon 8–16 óra között előzetes bejelentkezés alapján, szervezetten, csoportosan térítésmentesen vehetik igénybe a Continental Aréna teniszpályáján felállított mobil jégpályát.

– Hétfőtől csütörtökig 16 és 18 óra között a helyi jégsport­egyesület növendékei térítésmentes edzéseket tarthatnak, átszámítva ez mintegy 3 millió forintos támogatást jelent. Akinek nincs korcsolyája, alkalmanként 300 forintért bérelhet az üzemeltetőtől – tette hozzá Rendes Sándor.

KM-PI

Információk

Bejelentkezés: november 15-étől a 06-30/623-0888-as telefonszámon.

Nyitvatartása közönség számára: Hétfőtől csütörtökig 19–21 óra, pénteken 16.30–18.30 és 19–21 óra, szombaton és vasárnap 10–13, 13.30–16, 16.30–18.30 és 19–21 óra között.

További információ: www.nyirjeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában