Helyi közélet

2016.11.16. 19:15

Évente legalább egyszer eljön a kéményseprő

Nyíregyháza - <a href="/nem-jarnak-a-kemenyseprok-ki-lesz-a-felelos-ha-valakinek-kigyullad-a-kemenye/3266277">„Nem járnak a kéményseprők</a>” címmel jelent meg az egyik olvasónk levele oldalunkon. A témáról ugyan már hosszabban is írtunk november 4-én, de arra kértük Dóka Imre tűzoltó főhadnagyot, reagáljon a felvetésre.

Nyíregyháza - „Nem járnak a kéményseprők” címmel jelent meg az egyik olvasónk levele oldalunkon. A témáról ugyan már hosszabban is írtunk november 4-én, de arra kértük Dóka Imre tűzoltó főhadnagyot, reagáljon a felvetésre.

Az alapszolgáltatás ingyenes

A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője azt a tájékoztatást adta, hogy a kéményseprés gyakoriságát nem a fűtési időszak beállta határozza meg, hanem az, milyen tüzelőberendezéssel fűtenek az adott háztartásban. A gázüzemű és zárt égésterű tüzelőeszköznél kétévente, minden egyéb esetben évente érkezik a kéményseprő, aki 15 nappal az ellenőrzés előtt értesíti a tulajdonosokat. Ha nem talál otthon senkit, új időpontot ad, de harmadjára már kiszállási díjat (kb. 500 forintot) számol fel, ami csekken vagy átutalással egyenlíthető ki.

Természetesen az ingyenes sormunkán túl további kéményellenőrzést vagy tisztítást is lehet rendelni. Ez a 1818-as telefonszámon, azon belül a 9-es, majd az 1-es menüpont kiválasztásával elérhető ügyfélszolgálaton kérhető. A két kötelező sormunka között megrendelt ellenőrzésért és az egyéb pluszmunkák elvégzéséért már fizetni kell. A kéménysepréssel kapcsolatos információk elérhetők a kemenysepres.katasztrofavedelem.hu weboldalon.

KM


Fehérgyarmat, Vásárosnamény - Fehérgyarmatról „elvitték” a kéményseprő-vállalatot, Vásárosnaményban is megszüntették az ilyen jellegű szolgáltatást. Tavaly óta kéményseprőt nem láttunk, sehol sem kopogtatott be senki - írja olvasónk.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában