Helyi közélet

2016.11.04. 12:52

Fagyállót ivott a nő Nyíregyházán - A párja nem segített rajta, inkább lefeküdt aludni

Nyíregyháza - Vádat emelt a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség egy férfi ellen, aki nem nyújtott segítséget fagyálló folyadékot ivott élettársának, így a nő meghalt.

Nyíregyháza - Vádat emelt a Nyíregyházi Járási és Nyomozó Ügyészség egy férfi ellen, aki nem nyújtott segítséget fagyálló folyadékot ivott élettársának, így a nő meghalt.

A vádirat lényege szerint a vádlott több mint egy éve élt Nyíregyházán élettársi kapcsolatban a sértettel, akivel hirdetés útján ismerkedett meg. Kapcsolatukban kisebb-nagyobb nézeteltérések előfordultak, a nő többször fenyegetőzött azzal, hogy felakasztja magát. 2015. november 3-án délután a sértett a vádlott lakásában megivott néhány deciliter fagyálló folyadékot, amitől ittasságra utaló tünetek jelentkeztek nála. Ennek hatására a konyha padlójára került, ahol este nyolc óra körül a vádlott meg is találta a hasán fekvő nőt. A sértett segítséget kért a férfitől, de az inkább lefeküdt aludni. Éjfél után a vádlott felkelt, és látta, hogy az élettársa még mindig a földön van, ezért betakarta egy pléddel, viszont nem törődött vele, hogy mi lehet ennek az oka, hanem újra aludni tért. Reggel fél nyolckor a vádlott ismét odament a földön fekvő élettársához, keltegette, de a sértett már halott volt. Ha a vádlott időben orvost hív, megfelelő kórházi ellátással a nő élete megmenthető lett volna. Az ügyész segítségnyújtás elmulasztásának bűntettével vádolja a férfit, és azt kérte, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje.

- Dr. Szilágyi László sajtószóvivő -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában