Helyi közélet

2016.11.09. 13:28

Fáklyaként égett el egy nyírmadai legény - Ezt írta a Kelet 70, 60 és 40 éve

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1976-os november 8-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Szabolcs-Szatmár-Bereg - Előkaptuk az 1946-os, 1956-os és 1976-os november 8-ai Kelet-Magyarországot, hogy nosztalgiázzunk kicsit.

Hetven éve írtuk

1946. november 9., szombat

Súlyos műtétet hajtanak végre a polgármesteren

Az elmúlt világháború idején Fazekas János, Nyíregyháza jelenlegi polgármestere súlyos comblövést kapott, úgy, hogy még most is gyakran felbukkan testében egy-egy vándorló szilánk. A napokban rendkívül heves fájdalmak közben egy nagy gránátszilánk bukkant fel ismét, úgyhogy a polgármesternek kórházba kell mennie. Reméljük, a sikeres műtét után mielőbb jó egészségben láthatjuk viszont Fazekas Jánost a hivatalában.

Fáklyaként égett el egy nyírmadai fiatal legény

Borzalmas szerencsétlenség történt Nyírmada községben: a Hunyai utcai vegyeskereskedés raktárából benzint adtak ki a napokban. L. István 21 éves helyi lakos gyufát gyújtott, és annak lángját a hordóba tartva nézte meg, mennyi benzin van még abban. A benzineshordó felrobbant, és a fiatalember ruhája pillanatok alatt lángra lobbant. Mint égő fáklya rohant ki az utcára, és ijedtében az ott álló teherautó alá feküdt, így a benzinnel megrakott járművet is a felrobbanás veszélye fenyegette. Emberek siettek a helyszínre, kihúzták a teherautó alól és pokrócot terítettek rá. Égő ruháját sikerült eloltani, de akkorra olyan súlyos égési sebeket szenvedett, hogy haldokolva szállították kórházba. Életben maradására semmi remény nincs.

Hatvan éve írtuk

1956. november 9., péntek

Ismét Eisenhower lett az Egyesült Államok elnöke

Az Egyesült Államokban lezajlott az elnökválasztás. Dwight Eisenhowert jelentős többséggel újból megválasztották a demokrata párt jelöltjével, Stevensonnal szemben. A legújabb hírek szerint, a szavazatok kétharmad részének összeszámlálása után 25 600 000 szavazatot kapott Eisenhower, Stevenson pedig 18 300 000-et.

Negyven éve írtuk

1976. november 9., kedd

Elkészült a felújítás

Hiánypótlás nélkül fejezte be a gávavencsellői kastély felújítását a napokban a helyi költségvetési üzem. Az épület falait és homlokzatát eredeti állapotba állították vissza. A kastélyban újra zavartalanul működik a mozi, a könyvtár, a napközi otthon 200 személyes konyhájával és a községi pártbizottság irodája.

KM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában