Helyi közélet

2016.11.20. 10:24

Feltöltik a szervezetünk energiaraktárait

Budapest - A hideg hónapokban hajlamosak vagyunk rá, hogy a folyadékfogyasztást és a változatos táplálkozást háttérbe szorítsuk. Ezt a problémát egy csapásra megoldják a zöldség- és gyümölcslevek.

Budapest - A hideg hónapokban hajlamosak vagyunk rá, hogy a folyadékfogyasztást és a változatos táplálkozást háttérbe szorítsuk. Ezt a problémát egy csapásra megoldják a zöldség- és gyümölcslevek.

A megfelelő formában elkészített levek feltöltik a szervezet energiaraktárait, hozzájárulnak a szükséges mennyiségű ásványianyag- és vitaminfogyasztáshoz, ráadásul a vízpótlásról is gondoskodnak.

Ha készen vesszük, érdemes odafigyelni az összetevőkre és a gyártási eljárásra! Olyan zöldséglevet válasszunk, amely készítésekor kíméletes eljárást alkalmaznak, amely megőrzi a zöldségekben található vitaminokat és ásványi anyagokat! Ezek drágábbak ugyan, de sokkal egészségesebbek.

Otthon is készíthetünk zöldségleveket, ehhez pedig nem kell más, mint egy kis idő, hogy megvásároljuk a friss hozzávalókat. Használhatunk savanyú káposztát, sárgarépát (a béta-karotint a szervezet a répaléből jobban fel tudja venni, mint magából a zöldségből), paradicsomot, zellert, céklát, uborkát, hagymát, paprikát, kaprot, citromlevet, bazsalikomot, köményt és petrezselymet is.

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában