Helyi közélet

2016.11.04. 12:42

Fókuszban a helyi termelők

Nyíregyháza - A konferencián a legújabb kutatási eredmények is szóba kerülnek.

Nyíregyháza - A konferencián a legújabb kutatási eredmények is szóba kerülnek.

Egész napos szakmai konferenciát és termékbemutatót szervez november 11-én a PRIMOM Alapítvány, együttműködve a Nyíregyházi Egyetemmel, a felsőoktatási intézmény Kótaji úti épületében.

Minőségi termékek

– Várjuk azon megyei termelők, élelmiszergyártók, forgalmazók jelentkezését, akik minőségi termékeket állítanak elő, de számítunk az egészséges táplálkozás elhivatott követőinek érdeklődésére is. A konferencián a legújabb kutatási eredmények mellett megismerhetik a ­mezőgazdasági árutermelés, értékesítés aktuális irányvonalait, sőt az ahhoz igényelhető támogatások rendszerébe is betekintést nyerhetnek. A korszerű táplálkozás mellett szó lesz az egészségmegőrző táplálékokról, az érdeklődők a szellemi táplálék után a gyakorlatban is megkóstolhatják a helyi termelők kínálatát. A programot az egyetem nemzetközi hírű kutatólaboratóriumainak meg­­tekintése teszi teljessé, a résztvevők között pedig értékes ajándékcsomagokat is kisorsolunk majd – tájékoztatta lapunkat Mészáros Éva, az alapítvány regionális menedzsere.

További részletekről érdeklődni lehet a PRIMOM Alapítvány 42-799-150-es telefonszámán. A programon a részvétel díjtalan.

Előadások (a teljesség igénye nélkül)

9.50: A mezőgazdasági termelés és piaci értékesítés aktuális kérdései (Bertók József osztályvezető, megyei kormányhivatal, földművelésügyi osztály)

10.10: Az élelmiszeripar növényi alapanyagai – a vetőmagtól az asztalig (Dr. Szabó Béla főiskolai docens, Nyíregyházi Egyetem, Műszaki és Agrártudományi Intézet)

10.30: Nemcsak kenyérrel él az ember – a hazai italok helye és szerepe a gasztronómiában (Krivács András elnök, Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség)

10.50: Kutatási eredmények a gyakorlatban – A Nyíregyházi Egyetem egyes kutatási eredményeinek hasznosítása (Tarek Mohamed ügyvezető szakértő, Nyíregyházi Egyetem, Agrár- és Molekuláris Kutató és Szolgáltató Központ)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában