Helyi közélet

2016.11.24. 19:22

Gyógyítanak és segítenek

Nyíregyháza - A DEKOM az idén is több száz gyermek karácsonyát teszi szebbé a megyében.

Nyíregyháza - A DEKOM az idén is több száz gyermek karácsonyát teszi szebbé a megyében.

Éppen 11 évvel ezelőtt, amikor Szumátra szigetét súlyos természeti katasztrófa sújtotta, segíteni akaró emberek megalapítottak egy Európában is egyedülálló csoportot, létrejött a speciálisan felszerelt és kiképzett Debreceni Egyetem Különleges Orvos- és Mentőcsoportja (DEKOM), melynek tagjai külföldön (Indonéziában, Haitin, Mianmaron, Pakisztánban) katasztrófák helyszínén nyújtanak a sérülteknek mobil orvosi ellátást, de itthon is segítenek a rászorulóknak.

Nagy öröm, hogy egyre többen állnak mellénk.

dr. Kiss Csaba

– Az orvosi- és mentőcsoport adta feladatok mellett fontos számunkra a karitatív munka is – mondta a csapat küldetéséről dr. Kiss Csaba. A nyíregyházi házi- és foglalkozás-egészségügyi orvos az egyetemi évei alatt csatlakozott a DEKOM csapatához, az adományozási és segélyezési programjuk pedig Hajdú-Bihar mellett Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is segíti a nehéz szociális- és anyagi körülmények között élő gyermekeket, családokat. Tanya-segélyezési programot indítottak, gyermekotthonos szűrővizsgálatokat, egészségnapokat szerveznek, és adományt gyűjtenek, hogy szebbé tegyék a gyermekek hétköznapjait és ünnepét.

– Most sem teszünk másként, és nagy öröm, hogy egyre többen állnak mellénk, így az idei karácsonyi adománygyűjtési és -osztási programunkhoz csatlakozott a 4 For Dance táncegyüttes, a Tigers amerikaifutball-csapat és a Magyar Orvosi Kamara is segíti a karitatív munkánkat – sorolta dr. Kiss Csaba. Hozzátette: jó szándékú magánemberek adományait is szívesen fogadják, amelyekkel a Bárczi-iskola diákjainak, a mándoki és a nyírbátori gyermekotthon lakóinak az ünnepét szeretnénk felejtethetetlenné tenni, de a családsegítő szolgálaton keresztül családoknak is adnának ajándékot.

Szeretet és jó akarat

A DEKOM-osok hisznek abban, hogy mindenkiben van szeretet és jó akarat, csak a rohanó világban erről hajlamosak vagyunk elfeledkezni.

– Arra is van mód, hogy a felajánló elkísérjen minket és saját maga, ott a helyszínen adja át az ajándékot – említette az új lehetőséget a nyíregyházi doktor. Az ok prózai, az utóbbi időben sajnos gyakran lehetett arról hallani, hogy az adományok nem ott, vagy nem úgy értek célba, ahogy azt a felajánló szerette volna.

– Így bárki láthatja, milyen végtelen örömet szerez kicsiknek és nagyobbaknak minden ajándék – fogalmazott Kiss Csaba. December 14-éig tartós élelmiszert (lisztet, olajat, cukrot), jó állapotban lévő ruházati termékeket és működő, használható játékokat gyűjtenek, hogy aztán átadhassák azokat még a szeretet ünnepe előtt.

- KM-BM -


Adomány, jelentkezés

Az adományokat átveszik Nyíregyházán a Malomkerti patikában (Kert köz 4/a.), a kótaji II. számú háziorvosi rendelőben (Szent István u. 1.) és a Magyar Orvosi Kamara nyíregyházi irodájában a Bocskai utca 60. szám alatt. Bővebb információ és jelentkezés a programba: [email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában