Helyi közélet

2016.11.28. 15:34

Horror Barabáson: két holttestre bukkant kézbesítőnk

Barabás - Információink szerint két holttestet találtak ma délben Barabáson: egy középkorú férfi felakasztotta magát házuk tornácán, idős édesanyjára a nyári konyhában találtak rá holtan. A szörnyűséget lapunk kézbesítője, Bakó Sándor fedezte fel: ma délben ment ki a családhoz, hogy az előfizetési díjat beszedje, de gyanús lett neki, hogy még a szombati Kelet-Magyarország is a postaládában van.

Barabás - Információink szerint két holttestet találtak ma délben Barabáson: egy középkorú férfi felakasztotta magát házuk tornácán, idős édesanyjára a nyári konyhában találtak rá holtan. A szörnyűséget lapunk kézbesítője, Bakó Sándor fedezte fel: ma délben ment ki a családhoz, hogy az előfizetési díjat beszedje, de gyanús lett neki, hogy még a szombati Kelet-Magyarország is a postaládában van.

Többször is bekiabált, de nem jött ki senki. Szólt az egyik szomszédnak, vele járták körbe a házat és akkor látták meg, hogy a tornácon felakasztotta magát a középkorú férfi. Hívták a rendőrséget, akik bementek és a nyári konyhában felfedezték a férfi édesanyját – holtan. – Jól ismertem őket, nagyon régen jártam hozzájuk az újsággal, és amit láttam, sokkolt – mondta lapunknak Bakó Sándor.


"Ilyesmi még nem történt itt"

A Bem József utcában hétfőn délután a korai szürkület ellenére sem égtek a lámpák a lakóházakban. A sötét ablakok mögött azért meg-meglebbentek a függönyök. A rendőrségi szalaggal elkerített portán érkezésünkkor szótlanul dolgoztak a nyomrögzítők. A kis csapat hol a nyári konyha bejáratánál, hol a tornácon tette a dolgát, a kapu előtt csak a sajtó képviselői beszélgettek.

– Zárkózott emberek voltak, a férfi egy kicsit balhés is – súgja oda egy falubeli. – Nemrég nagy eső volt Barabáson, a feleségemnek valami dolga volt az asszonnyal, de hiába kopogott, csengetett, nem engedték be, pedig otthon voltak. Megvárták, míg a szakadó esőben odébbáll – legyintett sokat mondóan, jelezve: hát ilyenek voltak „ezek”.

Balohgné Zámbó Noémi, a szemközti ház lakója szerint a szomszédok csendesek voltak, nem nagyon látták őket, csak a munkanélküli férfi járt fel kétnaponta a közeli boltba.

– Nem hangoskodtak soha, nem tudok róla, hogy rossz viszony lett volna köztük. Éppen ezért nagyon meglepett, amikor azt hallottam, hogy Gyuri bácsi ölte meg az anyját. Ilyesmi még nem történt itt – tette hozzá a kétgyermekes anyuka.

– Egy éve költöztünk a faluba, nem sok embert ismerek, velük is csak néhányszor találkoztam – árulta el egy szintén az utcában lakó asszony, aki szerint a 60 éves férfi mindig tisztelettudóan köszönt.

– Ránézésre normálisnak tűnt, nem tudom elképzelni, mi vezethetett a tragédiáig. Egyszerűen megdöbbentő ez az egész – sóhajtott a szomszéd, s hozzátette: a kis ház mindig rendezett volt, a kert tele virággal, gyakran látta anyát és fiát a portán tenni-venni.

A teljes cikk elolvasható a Kelet-Magyarország november 29-i számában és a kelet.hu-n.

Kattintson a képre a galériáért!

KM-SZA-CSA


A rendőrség közleménye - Anyát és fiát találták holtan közös otthonukban

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2016. november 28-án egy barabási házban az ott élő 81 éves asszonyt és 60 éves fiát találták meg holtan. A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi bántalmazta édesanyját, aki vélhetően ennek következtében a helyszínen életét vesztette, fia önkezével vetett véget életének.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság az idős asszony halálának ügyében emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást, valamint a férfi halálának körülményeit közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -


Figyeljünk önmagunkra és a környezetünkben élőkre!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van,

hívja mobilról is a

116-123

ingyenes, lelki elsősegély számot!


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában