Helyi közélet

2016.11.25. 11:07

Kipipálhatta a hang Oscar-díját: nyíregyházi call centeres nyert a hangszépségversenyen

Nyíregyháza - Több mint ezer szavazat érkezett Varga Zsolt „Zsubi” hangjára.

Nyíregyháza - Több mint ezer szavazat érkezett Varga Zsolt „Zsubi” hangjára.

Hölgyeim, valljuk be nőiesen: egy bársonyosan zengő férfihang a legelveszettebbnek tűnő napokon is megdobogtatja a szívünket. Nincs az a köd, eső és metsző szél, lekésett találkozó, nyűgösködés, amit ne feledtetne – ha csak néhány percre is – a megfelelő pillanatban felhangzó, sármos tónus. Megmelengeti a lelkünket, s nem csak akkor, ha az emlékezetes hang tulajdonosa közvetlen közelünkben duruzsol.

Baráti segítséggel

A Direkt és Interaktív ­Marketing Szövetség a Kreatívval és a Petőfi Rádióval együttműködésben, a Multicom támogatásával ötödik alkalommal rendezte meg hagyományos Call Center Hangszépségversenyét. A megmérettetésre telefonos ügyfélszolgálaton dolgozók jelentkezhettek szerte az országból. Összesen több mint százhúsz nevezés érkezett, melyek közül egy előzsűri választotta ki a döntős hangokat. Köztük volt a nyírmadai Varga Zsolt, a Telekom nyíregyházi irodájának szakértő munkatársa is.

– Amikor olvastam a versenyről, úgy gondoltam, benevezek, egy próbát megér. Az első körben kaptunk egy előre megírt hírblokkot. Segítséget kértem Koltai Tamás barátomtól, aki elmagyarázta és megmutatta, hogyan kell egyáltalán beleszólni a mikrofonba. Felvettük az anyagot a stúdióban, elküldtük, néhány nappal később pedig értesítettek, hogy bejutottam a második fordulóba – idézte fel szerkesztőségünk vendégeként az előzményeket Zsolt, vagy ahogy a legtöbben ismerik, Zsubi.

A döntőbe jutott tíz-tíz legjobb férfi és női hangra a Kreatív honlapján szavazhatott a közönség egy héten keresztül, emellett a zsűri tagjai kiválasztottak egy-egy szakmai különdíjra érdemes versenyzőt is. Az egyes kategóriák győzteseit november 16-án Budapesten, a Kreatív LolliPOP 2016 díjátadó gáláján hirdették ki.

– Borzasztóan izgultam, hiszen már annak is nagyon örültem, hogy a döntősök között olvashattam a nevemet. Vicces volt, mert a meghívóban az állt, hogy megjelenés business casual öltözetben. Őszintén szólva nem igazán tudtam, hogy ez mit takar, úgyhogy megkérdeztem egy stylist ismerősömet. Utólag kiderült, hogy jól tettem, mert én lettem volna az egyetlen, aki farmer és ing helyett öltönyben, nyakkendőben feszeng a gálán – mesélte nevetve a 22 éves Zsubi.

– Minden kategóriából három ember hívtak meg, így nem volt nehéz kitalálni, hogy sikerült helyezést elérnem a versenyen. Elmondták, hogy még soha nem érkezett a férfiak mezőnyének győztesére ennyi, több mint ezer szavazat. Szólították a harmadik helyezettet, aztán a másodikat… Abban a pillanatban tudatosult bennem, hogy nyertem! Szinte nem is emlékszem arra, hogyan mentem ki és vettem át a díjakat. Hihetetlen érzés volt, hogy a saját bejátszott hangom kísért el a színpadig, ahol gratuláltak a szervezők, cégvezetők. Mindez hatalmas elismerés számomra – tette hozzá teljesen feleslegesen Zsubi, hiszen széles mosolya és csillogó szeme szavak nélkül is elárulta örömét. Az elmúlt hetek izgalmait egy nyeremény hévízi wellness-hétvégén pihenheti majd ki.

A nyírmadai fiú tehát kipipálhatta képzeletbeli bakancslistájának ezen tételét, de mint megjegyezte, maradt még elég bejegyzés, hiszen zenei terveiről sem mondott le.

Koncert nagyzenekarral

– Bár a színház már aktívan nem része az életemnek, egyre több szóló felkérést kapok, műsort vezetek, énekelek. Decemberben a Demecseri Fúvószenekarral állok színpadra, ez lesz az első ilyen nagy volumenű fellépésem. Új kihívás továbbá, hogy operett dalokat fogok előadni. Igaz, hogy korábban próbálkoztam már a műfajjal, de soha nem kísért még negyven-ötven tagú zenekar. Partnerem lesz mindebben az X-faktorból ismert Karamyan Karina – újságolta Zsubi, aki elárulta: nagyon szereti most az életét.

KM-CSA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában