Helyi közélet

2016.11.26. 09:13

Király hang hajkoronával

Sonkád - Opitz Barbara körül nagyot fordult a világ – valóra vált az álma.

Sonkád - Opitz Barbara körül nagyot fordult a világ – valóra vált az álma.

Él egy fiatal talentum az Öreg- és az Új-Túr találkozásánál, a Kisbukó gát közelében. Hirtelen gyökeresen megváltozott az élete, és bárhogy is alakuljon a folytatás, egy biztos: aligha lesz neki bukó. Sőt, egyre magasabbra tör! Mindössze tizenhat éves, emblematikus hajkoronával és sokat ígérő torokkal: jelenleg a hangjával hódít a sonkádi tini.

Orvos szeretne lenni

Opitz Barbara azon kevesek táborába tartozik, aki nem jelentkezett az X-Faktorba, ehhez képest hetek óta az élő show markáns résztvevője.

– Az előadói szerep és a fellépési vágy már régóta bennem van. Elsősként részt vettem a Ki mit tud?-on, később drámatagozatra jártam, iskolai rendezvényeken dalokkal léptem fel, mígnem elindultam a Szatmár Hangja tehetségkutatón, amit megnyertem. Mint kiderült, a hallgatóság soraiban ott ültek hárman a televízió-műsor stábjából is, ők kérdezték, hogy nincs-e kedvem megpróbálni az X-Faktort. Felírták a nevemet, aztán felhívtak, utána pedig személyesen győzködtek. Mivel nálam első a tanulás, vívódtam, de végül a szüleimmel egyeztetve úgy döntöttem: belevágok a kalandba – idézte fel a belépés körülményeit a kiválasztott.

Autodidakta, aki a tv-show révén kapott először zenei képzést. Tipikus őserő, aki még nem is sejti, hogy mire viheti.

– Nem gondoltam volna, hogy tizenhat évesen bekövetkezik az, amit később szerettem volna egyszer elérni. De sebaj, meg kell birkóznom a helyzettel. A fehérgyarmati Deák Ferenc Gimnázium természettudományi tagozatára jártam eddig (ingázva Sonkádról), az új helyzetben pedig magántanuló lettem. Jövőre érettségi, erre koncentrálok a leginkább. Bár „drámás” voltam, nem színésznő akarok lenni, hanem orvos. Ám az sem árt, ha mellette énekelek. Szokatlan, hogy egyre többen megismernek az utcán, és gratulálnak, ami jólesik. Alapból megnéznek a hajam miatt, és a műsornak köszönhetően biztatnak. Már saját rajongói oldalam is van!

Opitz Barbarát esélyesnek tartják a végső győzelemre is.

– Hallottam én is ezt, de ez nem nyomaszt. Ha már elindultam, akkor szeretnék minél tovább versenyben maradni.

Figyelemre méltó a haja is. Dús és terebélyes, egyből rá szegeződnek a szempárok.

– Nyolcéves lehettem, amikor szinte a térdemig ért. de befonva, bekötve viseltem. Mivel a The Kelly Family volt a példaképem, hatodikosként kiengedve kezdtem hordani a hajamat. Más mindennap elidőzik vele, én hetente egyszer, akkor viszont legalább három órán át. Az X-Faktorban persze jóval sűrűbben leápolják – árulta el a hétről hétre egyre jobb produkciókkal előrukkoló Opitz Barbara.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában