Helyi közélet

2016.11.03. 13:50

Légy látható!

Nyíregyháza - Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében a rendőrök az ünnepi hosszú hétvégén ellenőrizték a kerékpárosokat a "Látni és látszani" országos kampányhoz kapcsolódóan.

Nyíregyháza - Szabolcs- Szatmár- Bereg megyében a rendőrök az ünnepi hosszú hétvégén ellenőrizték a kerékpárosokat a "Látni és látszani" országos kampányhoz kapcsolódóan.

Az egyre korábbi sötétedés, a gyakran kedvezőtlen látási viszonyok miatt ősszel és télen különösen fontos a kerékpárok, kerékpárosok megfelelő kivilágítása. Számos, gyakran súlyos kimenetelű közlekedési baleset történt már azért, mert a gépkocsivezető későn észlelte az előtte haladó biciklist.

A "Látni és látszani" országos kampányhoz kötődően Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében ellenőrizték a kerékpárosokat a megyei rendőr-főkapitányság és baleset-megelőzési bizottság munkatársai az elmúlt ünnepi hosszú hétvégén. Akiknél valamilyen hiányosságot tapasztaltak, a figyelmeztetés mellé első és hátsó kerékpáros-lámpát, valamint láthatósági mellényt adtak ajándékba. A rendőrök idén is több alig, vagy teljesen láthatatlan kerékpárost tettek láthatóvá.

A lámpák és prizmák nem csak kötelező tartozékai a kerékpárnak, de életet menthetnek. Lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között az úttesten láthatósági mellény viselése is kötelező, de lakott területen belül is sokkal hamarabb észrevehető egy mellényt viselő biciklis. A láthatóság az úttesten közlekedő gyalogosok számára ugyanilyen jelentőséggel bír.

- Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában