Helyi közélet

2016.11.05. 13:53

Legyen plüssmaci minden mentőautóban!

Nyírkarász - Egy országos kezdeményezéshez csatlakozva Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is elindult a plüssmacigyűjtés.

Nyírkarász - Egy országos kezdeményezéshez csatlakozva Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében is elindult a plüssmacigyűjtés.

Sajnos gyerekek gyakran kerülnek kórházba betegség vagy baleset miatt. Súlyosabb esetben mentő szállítja őket, és ilyenkor nagy szükségük van egy ölelni való „valamire”, erre pedig a legjobb a pihe-puha plüssmaci.

A szervezők célja, hogy legyen minden mentőben plüssmaci, amikor kisgyereket szállít. Sok-sok kedves jószágra lesz szükség, hiszen nem egy mentő és egy maci a párosítás, hanem egy beteg kisgyerek és egy maci, ráadásul minden mentővel szállított kis beteg hazaviheti azt a macit, amelyhez hozzábújhatott. A gyűjtés december 5-éig tart, a plüssök átadásának időpontja december 12.

Mielőtt megkapná egy kisgyerek, addig a maci a mentőautóban a szélvédő mögött „utazik”. Amennyiben olvasóink szívesen segítenének a gyűjtésben, vagy gyűjtőpont kialakításában, jelezzék a 70/326-1171-es telefonszámon! Facebookon is elérhetők a legfontosabb információk a „Gyűjtsünk plüssmacikat beteg gyerekek számára Szabolcs megyében is” csoportban. Postai úton is küldhetik a macikat a következő címre: Ésikné Kocserha Babett, Nyírkarász, Rákóczi út 37. Fontos, hogy a plüssálatok tiszták és jó állapotúak legyenek!

- KM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában