Helyi közélet

2016.11.28. 14:40

MSZP-sajtótájékoztató: Az önkormányzat jobb gazdája az iskoláknak, mint az állam

Nyíregyháza - A múlt heti közgyűlés egyik napirendi pontja adta a szocialista párt hétfői sajtótájékoztatójának fő témáját.

Nyíregyháza - A múlt heti közgyűlés egyik napirendi pontja adta a szocialista párt hétfői sajtótájékoztatójának fő témáját. Nagy László frakcióvezető szerint a közoktatást teljes mértékben államosították azzal, hogy most már az iskolák fenntartása is állami hatáskörbe kerül. – Azt gondoltuk, hogy az elmúlt évek negatív tapasztalatait és a szülői visszajelzéseket végre figyelembe veszi a kormány és véget vet az államosítási törekvéseknek, de ez sajnos nem így történt. Továbbra is fenntartjuk azt a sokat hangoztatott véleményünket, hogy az önkormányzat jobb gazdája az iskoláknak, mint az állam – vélekedett Nagy László, aki szerint a közgyűlésen emlegetett 55 milliárd forint nem plusz pénz, hanem csak a szakmai és dologi minimumok teljesítéséhez elegendő. Jeszenszki András önkormányzati képviselő hozzátette: az iskolák államosításával végleg súlytalanná válnak a helyhatóságok, holott a Fidesz 2010 előtt azzal kampányolt, hogy „el a kezekkel az önkormányzatoktól!”. – Az oktatás helyi szinten tartása az önkormányzatiság egyik alappillére, sajnos ettől most nagyon távol állunk – mondta Jeszenszki András.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában