Helyi közélet

2016.11.24. 15:15

MSZP-sajtótájékoztató: "Komoly gondot fog okozni a minimálbér emelés a megyében"

Nyíregyháza – Üdvözöljük, hogy az MSZP tavaly szeptemberi kezdeményezését követően már a kormány is úgy gondolja, emelni kell a béreket Magyarországon, azonban a létrejött megállapodás véleményünk szerint kiegészítésre szorul.

Nyíregyháza – Üdvözöljük, hogy az MSZP tavaly szeptemberi kezdeményezését követően már a kormány is úgy gondolja, emelni kell a béreket Magyarországon, azonban a létrejött megállapodás véleményünk szerint kiegészítésre szorul. Szabolcs-Szatmár-Beregben ugyanis komoly gondot fog okozni, hogy a megyében sok az olyan foglalkoztató, akinek az 5 százalékos szociális adócsökkentés nem fogja kompenzálni azt a kiadási többletét, amit a minimálbér és a garantált bérminimum növelési kötelezettsége jelent – mondta csütörtöki sajtótájékoztatóján dr. Veres János.

Az MSZP megyei elnöke hozzátette: ezért szükséges lenne átmeneti időre bizonyos mértékű állami kompenzációra, hogy az intézkedés ne okozzon létszám-leépítési kényszert. Dr. Veres János arról is szólt, hogy az MSZP az idén is karitatív akciót hirdet „Te elhozod, mi célba juttatjuk” mottóval. – Valamennyi választóirodánkban fogadjuk és gyűjtjük az adományokat a nehéz helyzetben élők számára, és karácsony előtt eljuttatjuk a leginkább rászorulókhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában